Eliise Koivistoinen
(9. aastane),
Irena Gavrilova
(10. aastane) ja
Sandro Maksimov
(12. aastane). Näituse lõppedes koostati töödest kataloog ja postkaardid ning saadeti koos kingitustega koolile ning osalenud õpilastele - selline tore tunnustamise päev oli siis Sinimäe Põhikoolil!

Loo algus oli aga kurb - olime äsja üle elanud koolimaja põlengu ning iga koolipäev nägi välja selline, et lapsed võrdlesid iga tegevust "enne ja pärast põlengut" ja mitte ainult lapsed, vaid ka kooli personal. Seetõttu jäi ka laste töödesse kohati maha nukker alatoon, kuid kindlasti tärkas ka siis juba lootus asjade paremale kulgemisele, sest plaanitud joonistused kirjeldasid meie argipäeva paremat poolt läbi lapse silmade.

Teema oli vanuseklassile suhteliselt keeruline ja seetõttu alustasime esmalt teema kirjeldamisest: Vaivara vallas on imekaunis ja eriilmeline loodus, sportimise ja vaba aja sisustamise võimalused, huviringid ja piirkondlikud traditsioonid - kujutage ette, kui palju nõuab enne plaanimist, et kõike seda ühele paberile kokku joonistada! Ehk teisisõnu mida ise tahame tutvustada väljaspool Eestit - läbi lapse silmade on see ilus ja vahetu...

Toon välja ühe finalisti teksti: "Ma elan ja õpin Sinimäe külas. Minu vend õpib esimeses klassis ja mina kolmandas. Meie ema töötab samuti Sinimäe Põhikoolis. Kool, kooliaed, postkontor, bussijaam, ja isegi meri on näha minu koduaknast", Elise Koivistoinen.

Loodame kõik koos ootusärevusega uue koolimaja kerkimist samale imekaunile mäenõlvale ja see lootus täitub tänu eestvedajatele sama kindlalt nagu tuleb varsti kevad - veel ei ole, aga varsti on olemas.

Kaunist kevadeootust!

MARGIT SIBUL
Narva LV linnakunstnik, endine Sinimäe Põhikooli kunstiõpetaja