Jätkame oma arenguid ka tuleval aastal ning kasvuruumi on kuhjaga. Käesoleval hooajal osalesime Eesti meistrivõistlustel nelja võistkonnaga.

Neiud rahvaliigas

Rahvaliigas naiste grupis alustasid märtsikuus treeninguid peamiselt 8.-9. kl tüdrukud. Pidasime liigas kolm mängu ja seekord tuli mängudes vastu võtta kaotused - kõik seisuga 0:2! Lisaks osalesime 1999+ sünd tüdrukute turniiril Põlva Lootos Cupil, kus saavutasime 3. koha, seda Tallinna Levadia neidude ees. Kindlasti tasub märkimist Kirivere põhikooli neidude võit Viljandimaa kuni 9. klassi neidude koolidevahelisel turniiril. Neiud on SK Tääksi jalgpallitreeningutel osalejad. Vabariiklikul fi naalturniiril tuli Kirivere kooli neidudel leppida 5. kohaga. SK Tääksi valis omalt poolt lõppenud hooajal parimaid ning neidudest pälvis tähelepanu Kärt Seil, kelle mängijaoskused on teistest kuidagi mitme sammu jagu ees pool, ilmselt salatreeningutest.

1999 poisid

Poisid osalesid Eesti noorte meistrivõistlustel, kus noorte meistrivõistluste raames jäid võiduarved avamata. Hooaeg oli väga heitlik.

Noormehi vahetus pidevalt ja koosseisu otsimine ning meeskonna komplekteerimine oli igapäevane tegevus. Kindlasti tasub märkimist SK Tääksist sirgunud Marten Ritsoni arvamine Eesti U15 II koosseisu väravavahiks.

Tema sai eriloa alusel kaasa lüüa vanemas vanusegrupis, koos U19 mängijatega, et oma oskuseid ja võimeid lihvida. Võistkonnast väärib tähelepanu selle hing ja mootor Reiko Männik, kes sõltumata halvast tervisest või ilmast oli alati mängudel kohal ning mängis positsioonil, mida oli vaja täita - lihtsalt universaalne poiss.

U19 noormehed

Noormehed said väga hästi hakkama oma liigas, kus suudeti võita ka üldvõitjat Pärnu JK-d kodusel Suure- Jaani staadionil. Hea kasvulava noortele mängijatele, kes soovivad end proovile panna ning teada saada, kas neis on tahtmist ning jaksu jalgpalli ka kõrgemal tasemel mängida, kui suudavad seda kohalikud meeskonnad hetkel pakkuda. Vastasteks on noormängijad suurklubidest nagu näiteks Tallinna Kalev ja Narva Trans, samuti madalamast liigast Pärnu Linnameeskonna järelkasv. See liiga on arendanud paljusid noormängijaid kohe silmnähtavalt ning need noored pakuvad kindlasti meeskonnale peagi tõsist konkurentsi.

Suurima arengu on teinud ja seeläbi meeskonna üheks mänguliidriks on tõusnud Jan-Erik Jegorov.

Meeskond

Meeskonda kuuluvad mängijad, kes on leidnud põhitöö ja õpingute kõrvalt rohkem aega ning pööranud enam tähelepanu jalgpallile. Seda eelkõige suhtumises ja eneses motivatsiooni leidmises.

Püüame areneda ning oma positsiooni tugevdada veelgi. Aasta ju algas väga suurelt, võideti Viljandi JK Tulevik Cup 2013 ja samuti Viljandi maakonna meistritiitel saalijalgpallis. Suve läbi kestnud III liiga lõuna tsoonis saavutati suurepärane 4. koht, millest hooaja eel ei osatud unistadagi. Püsiti ju kogu turniiri vältel tabeli esimeses pooles ning kohati heideldi edasipääsu nimel kõrgemasse II liigasse. Seekord jäi see siiski unenäoks.

Statistikast tulenevalt olime meeskond, keda käis koduväljakul vaatamas enim publikut, s.o keskmiselt 55 pealtvaatajat mängu kohta. Olime resultatiivsuselt oma grupis teised, lüües vastastele 63 väravat. Järelikult meis on, mis pealtvaatajaid kohale toob, ning meie suudame neile omalt poolt emotsioone pakkuda.

Spordiklubi poolt pälvis tähelepanu kaitses tegutsenud Rando Haugas, kelle töötahe väljakul, suhtumine ning hing on ka vabal hetkel meeskonna eduvõtme kallal.

Muud tegemised

Oleme ka sel aastal jalgpallitreeningutega katnud kolm omavalitsuse piirkonda, nii Suure-Jaani valla, Võhma linna kui Kõo valla. Treeningud toimuvad nende piirkondade koolide juures ja vähemalt 2 treeningut toimub nädalas igale vanusegrupile.

Kokku on treenimisel hetkel 5 vanusegruppi ja toimub 16 jalgpallitrenni üle Põhja-Viljandimaa: Suure- Jaani, Võhma, Kirivere, Kildu ja Sürgavere. Suur palve on lastevanematele, et olge aktiivsed ja abivalmid oma lapsi transportima treeningutele ja tagasi. Mõistan, et meil kõigil on töö ja omad tegemised, aga kindlasti on meil ka aega oma lastele ja nende tegemistele.

On lapsi, kes käiksid ka mõni kilomeeter eemal treeningul teises koolis, kuid spordiklubi vajab samuti vahendeid. Koolivaheaegadel toimuvad SK Tääksi jalgpallilaagrid, seda juba alates suvevaheajast. Ka sügisene lühike koolivaheaeg leidis laagris osalejaid ning ka peale aastavahetust on algamas juba uus ja talvine jalgpallilaager SK Tääksi noortele palluritele.

Alustasime Suure-Jaanis eraldi treeninguid jalgpalli väravavahtidele. Väravavahid ja nende treeningud ning oskused on siiski erilaadsemad, vajavad eraldi tähelepanu ning treeninguid. Suured tänud lapsevanem Madis Ritsonile, kes on võtnud selle enda kanda, läbinud rahvaliiga treeneri koolituse ning on abitreeneri õigustes ja kohustustes.

Jalgpallihuvilised, samuti väravavahid on alati meie trennidesse oodatud, ole sa noor või vanem, poiss või tüdruk. Treeningute kohta on info üleval koolides, samuti saab infot otse treenerilt, tel. 5277566 või indrekjegorov@hot.ee.

Täname siinkohal meie suurepärast publikut, kaasaelajaid, lapsevanemaid, toetajaid, kohalikke omavalitsusi ja eelkõige lapsi, kes te kõik meile töötahet pakute.