Tapa gümnaasiumi põhikooli lõpetajal Taniel Pajul jätkus võistlusnärvi jõuda esikolmikusse koguni mitmes aines: füüsikas, informaatikas, geograafias ja tehnoloogiaõpetuses.

Meie valla õppurid jõudsid mitmel korral ka vabariiklikku lõppvooru. Soome keele üleriigilisel olümpiaadil saavutas Tapa gümnaasiumi õpilane Karin Leevald 1. koha õpetaja Katri Lehtsalu juhendamisel. Tapa vene gümnaasiumi õpilane Aljona Saveljeva õpetaja Jelena Loštsina juhendamisel saavutas vabariiklikul esseekonkursil „Kodanikuks kasvanud" 2. koha. Vabariiklik fotokonkurss osutus üliedukaks Tapa gümnaasiumi noormehele Oliver Leissoole (1. ja 2. koht) ning Eliise Gildemannile (3. koht). Neid juhendanud õpetaja Eve Allsoo õpilased Joosep Kivisild ja Helen Marts teenisid eripreemia võistujoonistamises. Uhkust võime tunda ka Tapa vene gümnaasiumi õpilase Jevgeni Družkov (juhendaja õp Jelena Loštsina) ning Tapa gümnaasiumi õpilaste Mihkel Kivisilla (õp Eevi Koppelmann) ja Taniel Paju (õp Eve Kasekamp) edu üle vene keele, matemaatika ja geograafia olümpiaadi vabariiklikus voorus.

„Ta oli ju minu rühma laps," hõikab rõõmsalt nii mõnigi lasteaiaõpetaja, leidnud loetust tuttava nime. Suur sõber, kes vanemate eeskuju järgival pisipõnnil on aidanud kasvada tegusaks enese- ja maailmaavastajaks, on andmas panust juba järgmistele võitjatele, kes täna veel konkursitöid koos rühmaga esitavad. Oma suurepärast juhendamis-õpetamiskogemust kunstivaldkonnas, muusikas, õuesõppes ja mängus on lasteaiaõpetajad Karin Hiis, Irina Ladõgina ja Ela Vulla jaganud sel õppeaastal maakonnas ja vabariiklikul konverentsil. Kairi Krooni ettekanne rahvusvahelisel konverentsil seisab veel ees. Õpetaja Jelena Samsonova juhendatud laste ja lastevanemate koostöös valminud töö osaleb rahvusvahelisel lastetööde näitusel Tšehhis.

„Täitsa minusse," õhkab heldinult paps, müksates õnnest õhetavat pereema, enne kui seavad sammud direktori väljasirutatud käes oleva tänukirja järele eeskujuliku õpilase kasvatamise eest. Tõsi - tänu vanemate panusele ja eeskujule on meil koolide ellu panustajaid ja elu edasiviijaid.

Toredaks hiljutiseks näiteks on Tapa gümnaasiumi 5. klassi tüdruk Meriliis Valdlo, kes Rakveres maakondlikul konkursil „Ideede laat" esitles oma leiutist kõrvuti lasteaaia Pisipõnni kahe leiutisega, mille eest lasteaeda tunnustati tiitliga „Ettevõtlik lasteaed 2012". Rõõmu kõigile õppeaasta tulemuslikust lõpetamisest!