Võrus toimus raamatu "Mino Võromaa" autasustamine, kuhu olid palutud 9. klassi õpilane Karel Orav ja õp E. Kambrimäe.

Toimus kogumiku "Häitsmit ja pisarit" esitlus ja parimate tööde autorite autasustamine.

7. klass käis maanteemuuseumis liiklusnädala programmi "Lapsed on linnas tagasi" raames. Räägiti liiklemise igapäevatõdesid uue liiklusseaduse valguses, katsetati oma võimeid, pandi proovile teadmisi, tehti turvavöötest, mõõdeti reaktsioonikiirust ja sõideti liikluslinnas ning õpiti õppestendil PÖÖRLEV AUTO, kuidas tulla välja ümberläinud sõidukist. Tutvuti lähemalt ka mopeediga. Vaadati näitust TEEAEG.

Meie kodutütarde võistkond saavutas maakondlikus matkamängus 4. koha. Võistlesid Kären Eit, Paula Bogdanov, Edith Varb ja Stella Orav. II võistkond saavutas 8.

koha, III võistkond jäi 13. kohale. Noorkotkad Erik Patrik Hainsoo, Ats Varul ja õpilane Märt Hõlst saavutasid samuti 4. koha ja teine võistkond saavutas 7. koha.

Septembris käidi ka maakondlikul jalgpallivõistlusel, kus osalesid 6.-9. klassi poisid Fred Varb, Hendrik Varul, Karl-Johannes Lehtmäe, Karel Orav, Kaido Orav, Carl Kurik, Egert Säärits, Mihkel Varul ja Saimon Pannik ja saavutasid 6. koha. Tüdrukud auhinnalist kohta ei saavutanud.

V klass külastas Tartu Linnamuuseumis arheoloogiatundi koos õp M. Tammega, vaadati eksponaate ja joonistati kultuurkihti.

NK ja KT orienteerumisvõistlus toimus Savernas, kus põhiorganisaatoriks oli Keven Mekk, kes pani üles orienteerumisraja. Võistlema asusid nii Saverna kui ka Krootuse võistkonnad. Võitsid vanemad tüdrukud - kosseisus Kären Eit, Jaana Jurtin ja Edith Varb. Võitsid ka vanemad poisid Tarmo Piho, Egert Säärits ja Märt Hõlst. Nooremad poisid - Sten-Marius Pannik, Mauno-Markkus Hõlst ja Ef Nei Net Nerva - olid ka tublid. Parimad said diplomid ja meened. Võistlust aitasid läbi viia A. Luiga, T. Haljak ja S. Tammeorg.

Oktoober

Meie õpilased osalesid Savernas mihklilaadal ja kirbuturul, mida korraldas noortekeskus. RMK projekti raames "Kohtume metsas", külastasid VI klass, õp K. Hirv ja direktor L. Luiga Erastvere metskonda ja käisid metsaga tutvumas.

Õppisid metsarindeid, elustikku, metsa hooldamist ja kasutamist ning metsatüüpe.

Oktoobris toimus KT tammetõrude korjamise võistlus Tallinna Loomaaia jaoks, kõige tublim oli Brigitta Paal.

IX klass korraldas õpetajate päeva, kus lõpuklassi õpilased asendasid tundides õpetajaid, direktoriks oli Hendrik Varul. Pärast tunde toimus aktus, kus laulsid lastekoori tüdrukud, mudilaskoor, Nele- Liis Väise, V klassi tüdrukud, Kerttu Haljaspärg, Brigitta Paal, Pilleriin Pukk ja Ke Nette Nerva ning plokkflööti mängisid Karel Schattschneider, Markkus-Mauno Hõlst, I klass ja Kristjan Juronen ning IX klass esitas päevakohase kõne. Õpetajatele kingiti meene ja lilled.

Projekti "Klassiga kinno" raames käisid Tartus kinos "Ekraan" vaatamas 3D filmi "Kolm musketäri" IX klass ja klassijuhataja S. Tammeorg. Õp K. Hirv kutsus taevast vaatlema koos astronoomi Sven-Erik Ennoga, kes näitas soovijatele Jupiteri, Andromeda galaktikat, Herkulese täheparve ja kaksiktäht Albireod.

Algklassidele õpetati programmi "Sipelgas Ferda sorteerib prügi" raames prügi sorteerimist. Mängiti mänge, vaadati filme, võisteldi prügiteemalises teatevõistluses ja lõpuks tehti viktoriin. Lastele meeldis väga. Üritust aitasid läbi viia Ü. Kasak, U. Uibo ja K. Varul.

Kirjanik Jaanus Vaiksoo külastas meid oktoobri lõpus raamatukoguhoidja T. Hoobi kutsel. Lapsed lugesid katkendeid J. Vaiksoo raamatutest.

V klass korraldas näituse J. Vaiksoo teoste ainetel joonistatud piltidest. Üritus toimus eraldi algklassidele ja vanematele klassidele. Vanematele klassidele rääkis kirjanik lugemisest ja kirjutamisest: kuidas ja mida lugeda, kuidas kirjutada lugu, kirjandit. Raamatukoguhoidja andis üle meened parimatele raamatulugejatele, kelleks osutusid Keven Mekk, Heiamar Tamm, Paula Bogdanov, Karl- Johannes Lehtmäe ja Jaana Jurtin . Õp Krista Varul valmistas kirjanikule pildi, õp Merike Tamm aga kujundas särgid ja kotid, mis kingiti kirjanikule ja parimatele lugejatele.

Noorte Kotkaste 2011. aasta laskeorienteerumisvõistlustel saavutas Keven Mekk Põlva maakonna võistkonna koosseisus II koha ja individuaalselt IV koha.

November

8. klass koos õp K. Hirvega käisid Tartus Keskkonnahariduse keskuses näitus-presentatsioonil "Inimesed, teod ja karbid".

4. klass ja 1. klassist Laura, Ketriin ja Gerly käisid Krootuse Rahvamajas vaatamas lasteteatri „Mäng" etendust "Kuidas mesikäpp meistriks sai". Algklassid külastasid Karilatsi muuseumis Mardi - Kadri päeva.

Rahvastepallis saavutas maakonnas 4. - 5. klassi tüdrukute seas meie kooli võistkond koosseisus Carolyn Lumi, Ulvi Eit, Getter Linde, Kristiina Linde, Virgi Ülpri, Triin Tee, Heiamar Tamm, Siret Orav II koha ja sai edasi piirkonnavooru Võrru, kus saavutati 7.- 8. koht. Poisid: Markkus-Mauno Hõlst, Ef Nei Net Nerva, Sten-Marius Pannik, Silver Haar, Kristjan Juronen, Erik- Villem Lehtmäe, Artur Varul saavutasid 7.- 8. koha. Laste juhendaja õp A. Karpats.

Koolis toimus lõbus isadepäev, kus oli kavas väike kontsert, käesurumisvõistlus, korvpalli vabavisete võistlus ja rahvastepall. Järgnes vestlusring kohvilauas. Kontserdil esinesid mudilaskoor, Ulvi Eit, V klass, Kerttu Haljaspärg, Pilleriin Pukk, Valter Kuld, Laura Bogdanov, Artur Varul ja Nele-Liis Väise. Eesti Põllumajandusmuuseumis leivapäeval käisid 3.- 5. klass koos õp K. Hirve ja E. Kambrimäega, kus tutvusid leiva valmistamisega.

Oraval NK ja KT laagris osalesid Kaido ja Karel Orav. Algklasside lapsed käisid Võrus vaatamas animafilmi "Karupoeg Puhh". 7, 8. ja 9. klassi õpilased käisid koolieluga tutvumas Narva 6. Koolis ja Narva Kesklinna Gümnaasiumis.

Külastati koolitunde, käidi Narva muuseumis, mängiti mälumängu "Kas tunned Eestimaad?", toimus ümarlaud "Mina -Eesti Vabariigi kodanik" ning muidugi disko koos Narva õpilastega.

Meie kooli õpilane Hendrik Varul tuli Eesti karikavõistlustel käsipallis ja Põlva Cup 2011 käsipallipäevadel B vanuseklassis Põlva Spordikooli esindusvõistkonna koosseisus karikavõitjaks.

Detsember

Plaanis on külastada Põlvas koguperenäidendit "Jõuluingel", osaleda ülevallalisel Jõululaadal ning 22. detsembril kell 18.00 toimub Saverna Põhikooli võimlas jõulupidu.
_______________________________________________________________

Tegemistest koolis läbi õpilaste silmade

Rahvastepallivõistlused 2011

10. novembril käisime Põlvas Mesikäpa hallis maakonna 4.-5. klasside rahvastepallivõistlustel.

Savernast olid Põlvas võistlemas nii poisid kui ka tüdrukud. Poisse oli 2.-5.klassist, võistlesid Erik- Villem Lehtmäe, Markus- Mauno Hõlst, Artur Varul, Sten-Marius Pannik, Kristjan Juronen, Ef Nei Net Nerva ja Silver Haar. Tüdrukute võistkonnas olid Carolyn Lumi, Virgi Ülpri, Kristiina ja Getter Linde, Heiamar Tamm, Ulvi Eit, Siret Orav, Triin Tee ja Nele-Liis Väise. Tüdrukutel läks Põlvas väga hästi, saime teise koha. Poiste mäng nii hästi ei sujunud, nad ei saanud esikolmikusse.

Põlva võistlustelt said tüdrukud edasi Võru piirkondlikule võistlusele, kus me jäime 7.ja 8.kohta jagama.

Virgi Ülpri,
Saverna Põhikooli 5.klass


Isadepäev Saverna koolis

Isadepäev toimus 10.11.2011 Saverna põhikooli võimlas. Alguses oli kontsert, kus lapsed laulsid ja mängisid pilli. Järgmisena toimus võimas isade käesurumine, kus esikoha sai Indrek Miller. Teise koha saavutas Tarmo Varul ja kolmandaks jäi Tiit Linde.

Teine võistlus oli isade ja laste korvpalli vabavisked, mille võitis Tiit ja Getter Linde. Teise koha saavutas Vaido ja Artur Varul ja kolmanda Heldur ja Hene-Kreete Hoop.

Viimaseks võistluseks oli laste lemmik - rahvastepall, mille lapsed ka võitsid. Õhtu lõppes käsitööklassis kohvilauas.

Sten- Marius Pannik, Saverna Pk 5.klass

Leivapäev

18. novembril käisime Eesti Põllumajandusmuuseumis, kaasas olid lapsed 3.-5.klassini ja veel paar õpilast suurematest klassidest. Seal oli palju huvita

vaid ruume: rehetuba, töötuba, leivatare ja veski. Rehetoas peksime vilja, jahvatasime käsikiviga jahu. Töötoas nägime igasuguseid kaunistusi. Leivatares tegime leiba ja võid, leiva saime pärast ise ära süüa. Tuuleveskis nägime igasugu pilte. Seal sees saime käia vaid kahekesi korraga, see oli nii väike. Õues olid vanaaegsed traktorid, aurumasinad, kartulivõtmismasinad, vedur ja paljud teised huvitavad asjad. See reis oli väga hariv.

Ulvi Eit, Saverna Põhikooli 5.klass