Saalis oli ootamas pikk punane vaip ning laudadel tikuvõileivad. Usinad õpilased on harjutanud kätlemist ning teinud keelekümblust, suutmaks öelda “Head vabariigi aastapäeva”.

Igas rühmas koostatakse nimekirjad täpsete paaride kaupa, et õppealajuhataja Marika selge ja kõlava kuulutusega neiud ja noorhärrad otse mööda punast vaipa direktor Juta juurde suunata. Kolmel vanemal rühmal on juba kogemus: üks küll edvistab, teine liialt pabistab ja kiirustab, kolmas on aga teinud südame kõvaks, marssides kindla sammu ja sirge seljaga, huulil “Head vabariigi aastapäeva”.

Kolmel väiksemal rühmal on keel väetim ja meel veel arg – nemad suunduvad direktori juurde korraks pisut kõheldes, vahel vaibal kurve võttes...

Nii tervitab Harku Lasteaia direktor soojalt ja isiklikult kõiki osalejaid, kes peavad vapralt vastu nii tervitusjärjekorda oodates, 100 silmapaari all kõndides kui fotograafile naeratades.

Tasuks on võimalus laulda Eesti ja Harku lasteaia hümni, kuulata südamlikku koduluulet ning oma valmistatud suupisted. Piduliku menüü populaarseimaks osutuvad elegantsed singivõileivakesed hapukurgiga ning armsad võiküpsised.

Kuigi Harku lasteaed püüdleb aina rohkem ja iga päev oma õppe- ja kasvatustegevuses mängulisuse ja loomingulisuse poole, on värskendav ja tore olla PÄRISELT.

Lihtsalt olla ise ja isekeskis, jäljendamata presidenti ja tema prouat või etendamata mutionu Vabariigi aastapäeva pidu.

Et Eesti sünnipäev pole midagi kauget või kättesaamatut, on aina selgem igal Harku Lasteaia kasvandikul, kellest ilmselgelt paljud osalevad aastate pärast ka presidentide vastuvõttudel.