Seekordse ettevõtluskonverentsi peateemaks oli „Julge katsetada uut ja ole pildil!" Konverents tõi kokku 90 osalejat, rõõmu tegi, et suure delegatsiooniga olid esindatud meie sõprusomavalitsused Soomest - nii Jokioise vald kui Ulvila linn. Mõlema omavalitsuse juhid tegid ka sisuka ettekande kohalikust ettevõtluspoliitikast ja selle rakendamisest. Eesti omavalitsused peavad paraku oluliselt napimate vahenditega piirkondades ettevõtlust edendama. Palju mõtlemisainet pakkus Nopri talu peremehe Tiit Niilo ettekanne „Maale elama ehk Ootame Sind Misso - saad „tuhat ühes"". Aktiivse tegevusega on MTÜ Tule Maale meelitanud kohapeale elama 16 leibkonda, sealhulgas 28 täiskasvanut, 14 kooliõpilast ja 16 väikelast. Kodanikualgatusena sündinud ettevõtmine on väga edukalt käima läinud ja ka meie vald plaanib järgmisel aastal sarnases programmis osaleda. Sõna sai ka ajalehe Sakala peatoimetaja Hans Väre, kes väga kujundlikult selgeks tegi, kuidas pääseks „pildile" tegija maalt. Väga sisuka ettekande uue Euroopa Liidu rahastusperioodi võimalustest tegi põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. Konverentsi moderaator Andres Arrak kinnitas päeva kokkuvõtteks, et maaelu on väärtus, mille najal püsib ka Eesti riik.

Konverentsi lõpul said tunnustuse osaliseks valla parimad ettevõtjad. Ettevõtlusauhinnad valmisid Olustvere keraamikakojas Tõnu Kuke kujundatud kavandi põhjal. Suure-Jaani valla parima uue tulija tiitliga pärjati OÜ Combimill, mis on pooleteise aastaga muutnud viletsas olukorras saeveskist ettevõtteks, mis annab tööd 94 inimesele ja parendab järjepidevalt töötingimusi. Toodetakse peamiselt männi saematerjali ja komponente, mida tarnitakse Eesti liistu-, ukse- ja aknatööstustele. Kategoorias töötajasõbralik ettevõte pälvis tänavu auhinna OÜ Eesti Höövelliist. See ettevõte on Suure-Jaani valla suurim tööandja, enamus töötajaid on meie oma vallast. Järjepidevalt tegeletakse ettevõtte arendamise ning töötingimuste parandamisega. Firmas on sõbralik juhtkond ja oma töötajatest hoolitakse. Ettevõte maksab oma töötajate lastele nii koolitoetust 1.-12. klassini kui ka toetust laste koolilõpetamise puhul. Firma organiseerib oma töötajatele toredaid ühispidusid, oluline on ka töötajate sünnipäevade meelespidamine ettevõtte poolt. Ühekordsete toetustega tunnustatakse spordis, kultuuris või hariduses silmapaistvate tulemusteni jõudnud töötajate lapsi. Piirkonna edendaja tiitliga pärjati tänavu OÜ Tääksi Kauplus. Varem Viljandi Tarbijate Ühistu ettevõttena virelenud poest on kohalikud tublid noored ettevõtlikud inimesed suutnud luua kaupluse, mille kaubavalikut pole põhjust häbeneda, lahkest teenindusest rääkimata.
Pikk konverentsipäev lõppes vallavanema tänuvastuvõtuga tublidele ettevõtjatele.

Suur aitäh ka ettevõtlusnädala korraldamisel kaasaaidanutele - Aet Kull, Andres Arrak, Helle Marttila, Tiiu Siim, Madis Randaru, Vahur Vingisaar, Anneli Bogens, Deivy Kivisalu, Marko Reimann, Reiko Sülla ja OÜ Arturi Juures, Suure-Jaani Kohvik-Külalistemaja ja Suure-Jaani gümnaasiumi töötajad.