Treeninud oleme korralikult ja võistluskalendergi on tasapisi edenemas. Noortel oli esimene vabariiklik start 29.detsembril Pannjärvel – ETV-Swedbanki noortesarja I etapp, vabastiilis. Enne esimest võistlust oli väike ärevus – ei teadnud ju vastaste tugevust ja vormi, meie endi seisundki oli üks suur küsimärk. Võistluste lõppedes võisime olla rahul – tulemused olid head. M13 vanuseklassis tuli hõbemedaliga koju Alvar Ratt, N11 klassis oli ca 50 tüdruku seas Kirsti Kiisler 10, M11 klassis olid 80 poisi konkurentsis Robin Möll 12., Erik Kaha 24., Rando Aigro 40., Toomas Tars sai M15 klassis 22. koha.

ETV–Swedbanki noortesarja II etapp peeti 9.jaanuaril Viljandimaal Holstres, kavas oli vabastiili sprint. Taas tegi rõõmu Alvar Ratt juba teise hõbemedaliga sel hooajal. Kõva sõidu tegi Robin Möll M11 klassis, 90 poisi seas tuli 7. koht, medal jäi paari sekundi kaugusele. Jätkuvalt oli hea Kirsti Kiisler 13. kohaga N11 klassis, kohta kümne esimese hulgas ei võimaldanud väike kukkumine. M11 klassis oli Rando Aigro 47., Erik Kaha 25., N12 klassis Aleksandria Mironjuk 20. Aleksandria on pisut harjutanud Tartu Suusaklubis, nüüd aga soovib treenida meil ja eeldusi tal on. M15 klassis oli Toomas Tars 18., temalt ootame vormikõvera tõusu – möödunud aastal oli ta ju medalipoiste seas.

Ka sel aastal võtame osa Tartu suusaklubi korraldatavast sarjast „Suusatalv 2011“. Esimene etapp oli 12.jaanuaril dendropargis ja meie kohad olid järgmised: M14 klassis Alvar Ratt 1., N12 Kirsti Kiisler 2., M10 Erik Kaha 2., M12 Robin Möll ja Rando Aigro 8.–9. (vale rada), N12 Aleksandria Mironjuk 3. ja M16 klassis Toomas Tars 6.

E. ja H. Abeli mälestusvõistlused toimusid 27.jaanuaril Lähtel valgustatud suusarajal klassikalises stiilis. Seekord olid meilt stardis ka vanad tegijad spordielu ja sugugi mitte kehvade tulemustega. Meeste klassis olid Rauno Tiimann 5., Heiki Möll 13., Marko Otsus 14., naisveteranidest tõi esikohakarika Leili Prans. Noorte tulemused olid järgmised: jätkus Alvar Ratti hoog, tema sai esikohakarika M14 klassis. Oma tahtmise sai Robin Möll – M12 poiste seas 3. koht. Samas vanuseklassis oli tubli ka Erik Kaha 4. kohaga, Rando Aigro oli 9. N12 klassis oli Kirsti Kiisler 4., M16 klassis oli Toomas Tars 10.

Ees seisab valla au kaitsmine maakondlikel võistlustel, noortel tuleb 13.veebruaril sõita Haanjas pikka klassikaotsa ühisstardist, siis tuleb Tartu maraton … Tegevust jätkub.

Suusahuvilised saavad lumelaudu proovidaÜlenurme ja Tõrvandi koolihoone juures väikestel radadel, parim treeningukoht on aga nüüd ikkagi Vooremäe, kus 11.jaanuarist on rajad valgustatud ja heas korras. Head libisemist!