Tööle taasasumise julgusse andis kindlasti positiivse emotsiooni erinevate ettevõtete ja asutuste külastamine Tabiveres. Juba on käidud uudistamas Tabivere päästekomandot, hooldekodu ja vallamuuseumi. Kindlasti on plaanis käia puhastusvahendeid tootvas ettevõttes Mayeri ning Äksi villavabrikus.

Võib kindlalt öelda, et ühed esimesed n-ö talgulised Tabivere kandis olid programmis osalejad. Sest juba esimeste ilusate kevadilmadega mindi talvega rääma jäänud tänavaid koristama ja aleviku heakorra eest seisma. Põhiline rõhk mõne aja möödudes oligi koristamisel, sest tänavad, haljasalad, kergliiklusteed ja alevikku läbivate maanteede kraavid olid väga nukrasse olukorda sattunud.

Siiski on tööharjutuse põhitähelepanu suunatud avatud päevakeskuses toimuvatele praktilistele tegevustele.

Suurepäraselt sisustatud töökodades on võimalik teha erinevaid töid - kes veel ei tea, siis päevakeskuse esimesel korrusel asuvad külastajatele kangasteljed ning õmblustuba, samuti pesupesemise võimalus ning duširuum, viimaseid on tasulise teenusena võimalik kasutada kõikidel valla elanikel. Pakutakse ka triikimise võimalust.

Teisel korrusel asub aga hästisisustatud puidutöökoda, kuhu on projekti abiga soetatud hädavajalikke töövahendeid, mille abil valmivad piknikulauad, aiatoolid, lillekärud jm huvitavat. Osa alumise korruse kangastelgedel valminud kaltsuvaipadest antakse sotsiaaltöötajaile, kes jagavad need peredele, kellel nendest puudus. Täname siinkohal neid inimesi, kes on leidnud võimalust meile tuua vanu riideid ja muud kodus üleliigset, mida oleme saanud ise kasutada või jagada edasi.

Tundub, et projekt tegutseb tõhusalt ning tänutäheks tehtud tegevuste eest on osalejatele plaanis korraldada kevadine väljasõit ja hiljem lõpuüritus. Sügisel on plaanis jätkata uue projektiga ka väljastpoolt koduvalda pärit inimestega ning loodame, et tänased osalejad on leidnud endale selleks ajaks töökoha.