Anvelti kinnitusel keegi talle survet selle otsuse tegemiseks ei avaldanud. „See oli kõigile üllatus. Erakonna esimees sai ka sellest e-kirja listi kaudu teada,“ jätkas ta.

Selle üle, kes võiks tema mantlipärijaks saada, ei soovi Anvelt spekuleerida. „Läheneme asjale nii nagu meil erakonnas kombeks on. Minu soov on, et tekiks mingisugune konkurss ja esitataks programm, mida plaanitakse teha järgmised kaks või neli aastat,“ rääkis ta.

Anvelt tõdes, et tema juhtimise ajal on SDE Tallinnas palju saavutanud. „Organisatsioon on kaks korda kasvanud. Tekkinud on toimivad osakonnad üle linna. Tallinna piirkond kogus liikmemaksudeks sama palju raha kui Reformierakond terves riigis kokku ning see näitab usaldust,“ lisas ta.

Möödunud valimistele tagasi vaadates ei kahetse Anvelt, et kampaania lõpufaasis jõulisemat palagani ei tehtud, kuid möönab samas, et sel teemal on erakonnasiseselt palju diskussiooni olnud.

Edasiminekuks on sotsidel vaja nüüd mõelda Anvelti sõnul kahele suunale. Esiteks sellele, et mis on meedia kõrval olulised asjad. „Kuidas sisuliselt juba täna-homme hakata järgmisteks valimisteks valmistumisel paremini korraldama sellist igapäevast suhtlemist inimestega,“ rääkis ta.

Teiseks oluliseks edasimineku suunaks on Anvelti hinnangul see, kuidas saada edaspidi ka oma tõsiseid sõnumeid meediasse. „Mul on siiani piinlik oma selle asfalteerimise pärast, kuid see oli ka mingil määra protestiaktsioon ja siis sain ma ka pildile. Kui paar päeva enne seda kutsusin kõiki kokku, et räägime 12 punktist, kuidas on võimalik teha Tallinnast põhjamaine korralik omavalitsus, siis ei tulnud kohale ükski ajakirjanik,“ kirjeldas ta.

„Ega süüdi pole meedia, vaid see, kuidas me seda asja ise esitame. Seetõttu tuleb läbi vaadata, kuidas ilma show’d tegemata või labaseks minemata oleksime võimelised oma sõnumid kohale viima,“ rääkis Anvelt.

Andres Anvelt kandideeris kesklinnas ja sai 1614 häält, mida on tunduvalt vähem kui kogusid IRLi linnapeakandidaat Eerik-Niiles Kross ja Reformierakonna linnapeakandidaat Valdo Randpere. Edgar Savisaar kogus Anveltist umbes 25 korda rohkem hääli.