Miks on vaja Tallinna vanglat Rae valda Soodevahe külla?

Kuna üks „nurgatagune" valla ja linna piiril saab korda, siis kindlasti tõuseb piirkonna infrastruktuuri kvaliteet ja tõenäoliselt muutub piirkond ka teiste võimalike arendajate silmis atraktiivsemaks. Arhitektuurses mõistes pole vangla kindlasti midagi, mis riivaks silma. Olen Jõhvi vanglat väljastpoolt näinud ja minu arust on see igati korrektne. Minu suhtumine on positiivne.

Mis kasu see vallale annab?

Kuna tegemist on riigile strateegiliselt tähtsa rajatisega, saab piirkond kindlasti rohkem tähelepanu. Seda just turvalisuse ja infrastruktuuri arengut silmas pidades. Kindlasti lisab see asutus ka töökohti ja mõju on sellel ka piirkonna elamispinnaturule, sest suure tõenäosusega on vaja selles piirkonnas vangla tarvis spetsialiste.

Millised on ohud vallale?

Esimese hooga võivad piirkonna maaomanikud selles otsuses näha negatiivset mõju oma kinnisvara hinnale, kuid tegelikkuses on see siiski positiivne. Turvatakse ju seda asutust nii seest kui väljast ja see pigem tõstab piirkonna turvalisust. Muid negatiivseid külgi selles küll leida ei oska.

Kui palju võib see segada külaelanike elu?

Tegemist on hajaasustusega piirkonnaga, lähim eluase jääb rohkem kui poole kilomeetri kaugusele. Otseseid mõjutusi piirkonna elanikele pole, sest vangla on teadupärast kinnine asutus ja toimib iseseisva üksusena, mis elanike elu segada ei tohiks.