Juba sel nädalavahetusel on huvilised oodatud osa saama üle Eesti toimuvatest muuseumiöö programmidest, mis tänavu kannavad alapealkirja "Öös on inimesi". Talurahvamuuseumi ööprogramm algab kogunemisega muuseumi väravas kell 20. Teine ringkäik stardib kell 22. Vajalik on eelregistreerimine.

Muuseumiöö programm kutsub kohtukulli pilgu alla kohtuistungile ja - kui rahakott kannatab - ostma midagi kaasa oksjonilt. Muuhulgas pannakse müüki ka vallavaese kirstu sisu. "Vana uskumuse kohaselt pidada säärase kraami oksjonilt omandamine õnne tooma -- ära maga juhust maha," julgustab muuseumipedagoog Marge Luude.

Ka tänavu saab talurahvamuuseumis laupäeviti kell 11-15 uudistada ja küsida, õppida ja kaasa lüüa laupäevakutel. 22. juunil avatakse väike Karilatsi jaanilaat, rahvatantsu- ja rahvamuusikapäev, järgmistel laupäevadel kutsutakse osa saama mee- ja (suitsu)saunapäevast, lamba- ja villapäevast, koolipreili, laste- ja mõisatustepäevast, pärandipäevast, kino- ja võro keele päevast. Traditsiooni jätkavad Põlvamaa ökofestivali perepäev 18. augustil ning Postitee pillerkaar 6. juulil.

Sajandivanuses vallakeskuses Karilatsis tegutsev Põlva Talurahvamuuseum pakub erinevaid programme ja ettevõtmisi, siin võib pidada ka piknikku, sünnipäeva, lasteaia- ja kooliaasta lõpupidu või teha vahepeatuse pulmarongkäigus. Suvehooajal saab sisse astuda ja tutvuda ekspositsiooniga rohkem kui kümnes hoones.

Põlva Talurahvamuuseum on avatud 15. maist kuni 30. septembrini iga päev kell 9-18. Piletimüük ja sissepääs kuni kella 17ni.