Maakonna tantsupidu kannab pealkirja „Tantsusammul läbi Valgamaa" ja nimi ei ole juhuslikult valitud: koos liigijuhtidega püüdsime leida kavasse tantse, võimlemiskavasid ning tantsumuusikat Valgamaaga seotud inimestelt. Selgus, et meie maakonnas leidub peaaegu igas omavalitsuses mõni viisiseadja või tantsude looja. Kava saab olema põnev ja mitmekesine. Tantsupeo lõppedes minnakse ühises rongkäigus läbi linna spordihalli juurde simmanile, kus Marko Matvere ja Väikeste Lõõtspillide Ühing loovad festivalimeeleolu kaasakiskuvate viiside saatel.

Peo ettevalmistused käivad hoogsalt juba mitu kuud. Liigijuhid korraldavad õppepäevi ja abistavad vajadusel kollektiivide juhendajaid repertuaariõppel nõu ja jõuga. Juba valmivad esimesed tantsujoonised. Tantsupeo idee autor ja üldjuht on Tiina Kukk. Tema abilised ja liigijuhid on Marianne Trompe, Virve Sinisalu, Ene Vilipuu, Kaire Ojavee, Valdeko Kalamees, Maie Riitsalu, Erika Kärner, Anne Jaakson ja Ulvi Riitsalu. Vahetekstid koostab ja loeb Margus Möll koos Merle Soonbergiga, kes võtab vahel ka viisijupi üles.

Suurim rõõm on aga tõdeda, et see on esimene kord, kui tantsumurul saavad kokku kõigi meie maakonna valdade tantsu- ja võimlemisrühmad. Maakonna 37 tantsuõpetajat ja treenerit toovad tantsupeole 77 kollektiivi. Lasteaedade, koolinoorte ja täiskasvanute kollektiivides osaleb kokku tuhat tantsijat ja võimlejat.

Loodame, et ilm meid soosib ja toob tantsupidu vaatama rohkelt pealtvaatajaid.

Kõik huvilised on oodatud!