Kust on pärit spordipisik?

Juba lapsest saati olen olnud väga aktiivne. Kuna kodus meil televiisor üle kolme kanali ei näidanud, siis polnud muud paremat teha kui välja minna ja mängida erinevaid sportmänge, suusatada, sõita jalgrattaga ja nii edasi.

Samuti tegime perekonnaga ühiselt palju füüsilist tööd. Kalmetu Põhikoolis oli sport au sees, võtsime aktiivselt  osa maakondlikest võistlustest. Peale tunde toimusid koolimaja juures ka treeningud.

Mis meenub sulle oma esimestest võistlustest kergejõustiklasena?

Esimene kergejõustiku võistlus toimus Viljandi staadionil. Spordialaks oli kõrgushüpe. Mäletan hästi, et kõik teised võistlejad hüppasid floppi aga mina, «maakas» seda tehnikat polnud veel õppinud, nii et pidin karjapoissi hüppama. Tulemuseks jäi 145 cm ja kolmas koht.

Algusaastatel oligi minu põhialaks kõrgushüpe. Mäletan, et olin peaaegu alati  oma vanuseklassis esimese kolme hulgas. Võistlustel on minu jaoks alati tähtis olnud hea sooritus, et ise rahule jääks.

Mitme treeneri käe all oled harjutanud?

Treenerid on olnud Vahur Kivisild, Juhan Toimet Jaan Pelmas ja Tõnu Kaukis. Momendil on minu juhendajaks ja õpetajaks Erki Noole üks endistest treeneritest Rein Sokk.

Millist spordivõistlust mäletate Viiratsi vallaga seotult kõige eredamalt?

Toredad olid koolipõlves Võrtsjärve Mängud. Mäletan kelgutamist, kus sain ühel võistlusel pikima liu. Meenuvad ka talimängud Kolga- Jaanis, kus pidime suusatamise asemel jooksma staadionil ringe. Oli kohutavalt jäine rada ja ma kukkusin, aga võitsin ikka selle jooksu.

Samuti on Külade Mängudel omajagu võistlemas käidud. Vahva oli vaadata kuidas kõik oma küla eest oma parima andsid.

Millised medalid on sinu sportlastee kõige südamelähedasemad?

Eelmise aasta täiskasvanute meistrivõistluste kolm esikohta. Need olid üldse minu esimesed kuldmedalid mida olen võitnud Eesti meistrivõistlustelt.

Mida tahaksid öelda Viiratsi valla noortele?

Nautige sportimist, tehke seda rõõmuga. Kooli kehalise kasvatuse tunnid polegi nii ebameeldivad, kui aktiivselt kaasa teha. Paljud tipud on alustanud koolispordist. Ärge kartke julgelt unistada.

Tahaksin tänada Viiratsi valda kõrge tunnustuse eest. Suur tänu vallavalitsusele abi eest kogu sportlastee jooksul.