Kokku saatsid linlased kaasava eelarve protsessi 158 ideed, mida analüüsisid valdkondade eksperdid oktoobris toimunud aruteludel. Hääletusele suunati 74 ideed, mille aluseks oli 99 linlastelt saadud
ettepanekut - paljud sarnased ideed liideti kokku.

Hääletuselt jäi välja 59 ideed, mis ei ole 140 000 euro eest teostatavad, ellu viidavad 2014. aasta jooksul või ei olnud tegemist investeeringuga, mis oli samuti kaasava eelarve tegemisel eeltingimuseks seatud. Teiste seas jäid hääletuselt välja kullast linnapea kuju, jõetramm, kultuuritehas ja idee hakata korraldama tšarterlende Tartust Toskaana päikese alla. Hääletusnimekirja ja väljajäänud ideedega saab tutvuda kaasava eelarve veebilehel.

19. novembril kell 17.30 toimub Tartu Loomemajanduskeskuses (Kalevi 17 klaasverandaga maja) ideede tutvustusüritus, kuhu on oodatud kõik ideede esitajad ja huvilised. Üritust modereerib Markus Toompere. Toimub ka videoülekanne, mille lingi leiab 19. novembril Tartu kodulehelt.

Rahvahääletus kaasava eelarve idee valimiseks toimub 2.-8. detsembrini 2013. Hääletada saab iga vähemalt 16-aastane isik, kelle elukoht on Eesti rahvastikuregistri andmetel Tartu linn. Hääletada saab ID-kaardiga, kuid kui seda ei ole või ei soovita elektrooniliselt hääletada, siis on võimalik oma hääl anda ka linnavalitsuse infokeskuses (raekoja I korrusel) kõikidel hääletuspäevadel kell 10-18.

Rahvahääletuse tulemusel tekib ideede pingerida. Realiseerimisele kuuluvad üks või mitu enim hääli saanud ideed, mis mahuvad 140 000 euro sisse.