Tartu kokad viisid Turusse killukese Tartu toidukultuurist
Programmi „Eesti Maitsed“ juht Aivar Hanson märkis, et koostöö Turu restoranidega sujus suurepäraselt ning oli mõlema poole jaoks väga huvitav ja hariv. „Turu restoranide tase on väga kõrge ja me kõik saime palju põnevaid kogemusi ja inspiratsiooni tulevikuks. Näiteks tutvusime seal molekulaargastronoomiaga, mida Tartu restoranides veel ei kasutata,“ selgitas Atlantise restorani peakokk Henari Nõu.
Juba sel sügisel on oodata Turu kokkade vastukülaskäiku Tartusse.
Tartu kokkade stažeerimine Turus toimus Tartu linna ettevõtluse osakonna projekti „Tartu, Turu ja Kopenhaageni restoranide koostööprojekt“ raames ning projekti elluviimist toetas Põhjamaade Ministrite Nõukogu „Nordic-Baltic Mobility and Network Programme for Business and Industry“ programmist.