Alates 1990. aastate algusest on Zeissi refraktori põhifunktsioon olnud tähistaeva ja planeetide tutvustamine linnarahvale. Selle aja jooksul on vaatluspäevikusse allkirja jätnud rohkem kui 17000 astronoomiahuvilist.

Ka praegu on võimalik kõigil huvilistel Zeissi refraktori abil taevakehasid imetleda. Järgmised vaatlusõhtud tähetornis toimuvad 1. novembril kell 19.30 ja 3.11 kell 18.

Lisaks toimub 1. novembril Zeissi refraktori 100. sünnipäevale pühendatud loeng, kus akadeemilise ajalooseltsi esinaine Janet Laidla annab ülevaate Zeissi tellimisest ja teleskoobi käekäigust Tartu tähetornis. Loengu teises osas räägib Tartu tähetorni astronoomiaringi president Jaak Jaaniste Zeissi refraktori ja Tähetorni Astronoomiaringi rollist harrastusastronoomia propageerimisel ning taeva inimestele lähemale toomisel.

Lisaks on suurepärane võimalus kuulata Zeissi teleskoobi restaureerija Fredrik Punga tagasivaadet Zeissi refraktori ennistamisloole. Näidatakse ka restaureerimise ajal tehtud pilte ning muuhulgas saab teada, kui suurt kahju II maailmasõda teleskoobile  põhjustas.