2011-2012 õppeaastal on tema juhitud kol­lektiivi tööd korduvalt ära märgitud vabariigi tasemel:

  • Auhind „Tiigri tegija 2011"
  • Riiklik preemia teaduse populariseeri­mise eest projektiga „Juuniorteadlaste aastaring Konguta Koolis"
  • 2. koht Tervist Edendavate Koolide kon­kursilt
  • Esiletõstmine OHHOO! Konkursil „Teadustööd ja teaduskonverentsid Kon­guta Koolis" idee eest.
  • Maakondlikul tasemel preemia Kon­guta Koolile Tartumaa V Tervisefoorumil tervislike tegevuste eest.
  • Maavanema tänukiri Konguta Koolile silmapaistvate saavutuste eest Tartumaa koolielu rikastamisel ja teaduse popula­riseerimisel.

Liina Tamm on 2011.a. pälvinud Eesti Kul­tuurkapitali preemia. Tema tööd juhendaja­na on vabariigi tasemel hinnatud Haridus- ja Teadusministeeriumi aukirjaga, juhendatud õpilased on saanud EOK fotokonkursilt 1.koha, SA Tiigrihüpe fotoromaanide kon­kursilt 2.koha, vabariiklikul luuletuste kirju­tamise konkursilt „Minu Eestimaa" 2.koha, 4 auhinnatud last ajakirja Hea Laps loomin­gukonkursilt, eripreemia HTM ideekonkursilt „Tootsi maakera", ergutusauhind Muinas-Jul­le jutuvõistluselt, preemia Energiasäästunä­dala videokonkursilt, 3. ja 4. koht maakondli­kul arvutiolümpiaadil.

Liina Tamm esines ettekandega „Maa­laste kogemused IT kasutamisel" REKKi konverentsil „Hariduspeegel" Laulasmaal (21.09.2011) ja väärtuskasvatuse semina­ril ettekandega „Kool ja kogukond". Ühena neljast koolijuhist esindas Eestit rahvusva­helisel eTwinningu konverentsil, võttes osa ka paneeldiskussioonist. Koolielu õpetajate ajaveebide konkursil „Õpetaja õpib" tõstsid aineeksperdid esile Liina Tamme kui õpetaja panust oma õppimiskogemuse kirjeldamisel, II koht. Ta tunnistati üheks parimaks teadust ja tehnoloogiat populariseerivaks õpetajaks vabariigis: Eesti Teaduse Populariseerimise Auhind 2011. Seda konkurssi rahastab ja määrab auhindu Haridus- ja Teadusminis­teerium koostöös Eesti Teaduste Akadeemia ja sihtasutusega Archimedes.

Liina Tamme juhtimisel on Konguta Kool tõusnud hinnatud IT tasemega kooliks. Laptop süsteem ja meediaklass said aluse 2005.aastal. Kool oli üks esimesi Smart-tahv­li omanikke, projektorid on nii koolis kui ka lasteaias. Olemasoleva tehnika ning lisava­hendite saavutamiseks on koolidirektor läbi aastate kirjutanud arvukalt projekte, võtnud osa konkurssidest, innustanud kolleege osa võtma koolitustest, andmata armu iseenda­le (eelmisel õppeaastal läbis ta 12 Koolielu e-koolitust). Praeguseks on koolis 4 tahve­larvutit, mis on seotud välisprojektiga Acer ja European Schoolneti „Tablet Pilot" juhtpro­jektiga 2011/2012, osalejatena 4 õpetajat, sealhulgas koolidirektor.Väliskoostööna on ta seotud veel eTwinninguga, toimub koos­töö sõprusvalla Kinnulaga. 2012 juunis koor­dineeris Liina Tamm Euroopa Liidu „Genera­tions-shcool" projekti, mis ühendas põlvkon­di. Kooli õppekavasse on juba aastaid integ­reeritud arvutitund, blogimine on õpetajate seas tavapärane, kasutusel on ekool.

Liina Tamme kujundatud on Konguta Kooli märksõnad MMM - Märka, Mõjuta, Muu­da. Kooli üldkontseptsiooni tulemusena on märkamine ja heategevus kooli igapäevane tegevus. Võetakse osa Unicefi tööst. Koolil on mitmeid välissponsoreid, kellega koos­töö laabub suures osas just koolidirektori koostööoskustele. Selles koostöös on välja kujunenud kooli mitmekülgne tunnustus­süsteem (n kohusetunde preemia, koostöö preemia, arengupreemia, vikerkaare preemia jne) Korduvalt on kooli õpilaste ettevõtlikkus pälvinud kõrget tunnustust: Aasta vabataht­lik 2006, Eesti Punase Risti medal 2007, Eesti­maa uhkus 2007 ning sel aastal Maanteameti lõuna regiooni Liikluskasvatuse Aasta Tegija konkursilt tiitel „Aasta koostööpartner". Suur roll on olnud siin koolijuhi isiklikul eeskujul. Konguta Koolis märgatakse kõiki lapsi ja neil on võimalus märgata teisi. Kool on pälvinud juba 2000.aastal Eesti lapsesõbralikuma koo­li tiitli.

Kolleegide ja lastevanemate seas on Liina Tamm hinnatud koolijuht ja pedagoog, kelle kabineti uks on alati avatud. Teda võib leida koolist kell 6 hommikul ja kell 6 õhtul. Õpe­taja Liina teab ja aitab alati. Tema optimism ning õppimisvalmidus on nakkavad. Õpi­lased vaimustuvad tema innovaatilisusest. Tema demokraatlik ning julgustav juhtimis­stiil on loonud tugeva kollektiivsustunde, mistõttu pedagoogide vahetumine on haru­kordne. Koolijuhina toetab ta igati väljaspool klassiruumi õpet, organiseerides ühisekskur­sioone ja õppepäevi, kirjutades jätkuvalt edukalt projektitaotlusi. Ta on suutnud ka kõige suuremaid skeptikuid veenda, et sel­liselt on võimalik väga edukalt integreerida teadmisi. Vanemad hindavad väljasõite ning projektipäevi kõrgelt. Ta peab oluliseks tead­miste integratsiooni ja tagasisidestust. 9 aas­tat on tema poolt koostatud kooli tegevuse süvaanalüüsi sisaldavat aastaraamatut.

Liina Tamm tegeleb aktiivselt kogukonna arendamisega. Ta on olnud volikogu liige. Elukestev õpe tema puhul nii sissepoole kui väljapoole on loomulik protsess. Kaks aastat on ta korraldanud nii beebikooli kui seeni­oridekooli. Mõlemad on olnud väga popu­laarsed. Samuti on ta koolitamas käinud naa­berkooli õpetajaid. Erilise hoolega suhtub Liina Tamm puuetega inimestesse ja hädas­olijatesse. Ta toetab ning aitab alati endise Meeri Eriinternaatkooli kasvandikke ja teisi raskustesse sattunud peresid küll humani­taarabiga või lihtsalt hea sõnaga. Meeri kooli kasvandikele korraldas ta sel aastal juba vii­enda kokkutuleku.

Liina Tamme kandidatuuri toetasid Konguta Vallavalitsus, Konguta Kooli hoolekogu, töö­tajad, õpilased.

PALJU ÕNNE!