Projekt „Kombineeritud aiandusalane kutseõpe põhihariduse omandanud või põhihariduseta töötutele Pärnumaal". Aedniku (abiaednik) õppekava kestvus on 1 aasta (40 õppenädalat), millest 27 õppenädalat moodustab praktika töökeskkonnas. Aianduse õppekava läbinud õpilane omandab kvalifitseeritud abiaedniku eriala,  omab teadmisi taimede paljundamise ja pookimise kohta, oskab sooritada praktilisi aiatöid, teab, kuidas kasutada aiatöömasinaid ning kuidas hoida korras aiatööriistu. Õppekorraldusest täpsemalt. Tutvu ka õppekavaga.

Õppetöö algab 8. novembril 2011 ja kestab 1 aasta. Õppegrupp moodustatakse aianduse eriala puhul 10 noorest.

Praktika: Praktika algab märtsis 2012 ja lõpeb augustis 2012. Praktika toimub erinevates ettevõtetes. Sarnaste õppegruppide rakendamise kogemus on näidanud, et paljud õppijad leiavad praktikakohas hiljem töökoha. Mõned on valmis ise väikeettevõtjana endale töökoha looma.

Kus õpe toimub? Aianduse teooriaõpe Tihemetsas Voltveti Koolituskeskuses Saarde vallas Pärnumaal. Tihemetsal on otseliin bussiga Pärnu, Tallinna, Tartu, Viljandi ja Võru vahel.

Soodustused ja toetavad teenused: Õpingud on tasuta, neid rahastab meetme 1.3.1 „Kvalifitseeritud tööjõu pakkumise suurendamise" raames Euroopa Sotsiaalfond. Õppe- ja praktikaajal makstakse stipendiumi, sõidutoetust, koolilõunatoetust ja tasutakse majutuskulud õpilaskodus. Toimub ka individuaalne ja grupisisene sotsiaalnõustamine praktikale suundumisel ja praktika ajal.