Rasedus on õnnistatud seisund naise elus, ta muudab igaveseks sinu elu, identiteedi, reaalsuse ja sinu tuleviku. Sa oled õnnistatud imelise andega: võimega kinkida oma keha kaudu uus elu. Kogu 40 rasedusnädala jooksul toimub sinu kehas väga tähtsaid protsesse: sa oled loojaks oma beebi kehale ja iseloomule. Kõik, mida sa sel ajal koged, näed, kuuled või väljendad, saab sinu lapse elu ja arengu vundamendiks. Sel eluperioodil on oluline sinu teadlikkus ja identiteet naisena ja emana, sinu väärtushinnangud, sära, tervislik eluviis, usaldus ja usk endasse.

Teadliku raseduse kundalini jooga tunnis saab tulevane ema põhjalikult ette valmistada oma keha ja meele eelolevaks sünnituseks, seda tänu hingamistehnikatele, närvisüsteemi tugevdavatele harjutustele (sh käteharjutustele), liikumisele, tantsule, meditatsioonidele koos mantratega ja lõdvestamisele.

Joogaharjutusi tehes jälgitakse hoolega, kuidas keha reageerib, ja välditakse liigset pingutamist. Joogatunnis on rõhk hingamisel ja lõdvestusel, mõlemad on olulise tähtsusega ning abiks nii sünnituseelsel perioodil kui ka sünnituse ajal.

Meditatsioonid aitavad saada kontakti iseenda, kõhubeebi ja partneri hingega, puhastada oma alateadvust ning hoida harmooniat keha, meele ja hinge vahel. Oluline on igal hetkel olla teadlik ja kontaktis oma beebiga, olla lõdvestunud ja tunda end turvaliselt.

Sel suvel oli mul võimalus osaleda Kundalini Jooga Õpetajate Ühingu korraldatud koolituskursusel “Teadlik rasedus. Rasedusaegne ja sünnitusjärgne jooga ning sünnitoetus. Teadlik rasedus ja esimene eluaasta Yogi Bhajani õpetuse järgi.” Koolitust viis läbi maailmas tunnustatumaid rasedusaegse jooga õpetajaid Tarn Taran Kaur Khalsa New Mexicost (USA).

Kutsun kõiki beebiootel emasid teadliku raseduse kundalini jooga tundidesse, et olla teadlikum, tasakaalukam ja õnnelikum oma elu imelisel ja kordumatul hetkel. Tahan lõpetada Tarn Taran Kauri sõnadega: “Kui naine raseduse ajal mediteerib ja ennast ülendab, ühineb ta sünnitushetkel universaalse loomisjõuga, muutes seeläbi oma lapse ja järgnevate generatsioonide saatust. Tee kogu raseduse vältel joogat ja mediteeri, see vabastab su minevikuhirmudest, aitab taluda valu ning kasvatab julgust.“

Tunnid toimuvad alates 24. oktoobrist pühapäeviti Viimsi Huvikeskuse võimlemissaalis kell 12.00. Info ja registreerimine: pille.zupping@gmail.com.