Aga enne kőike seda tuli kuulata laule, luuletusi, kőnesid. See vist väga huvitav ei olnud, sest väike nihelus kippus peale.

Suvi täis tegemisi

Suve kokku vőttes tői direktor Arvo Kangas välja olulisema. Laulu- ja tantsupeost Tallinnas rääkis ta erilise heldimusega. Ta ütles, et pilk püüab platsil tabada ikka oma lapsi, mis polegi massi hulgas nii lihtne. Ja peol kohalolek on oluline, siis saab ikka selle őige elamuse kätte. Telerist on küll mugav vaadata, aga midagi jääb puudu. Tema tänusőnad kuulusid esinejatele ja saatjatele.

Veel jäi direktori sőnavőtust meelde, et vőimla saab juurdeehituse suusabaasi näol ja uuest őppeaastast hakkavad esimene, neljas ja seitsmes klass őppima uue őppekava alusel. Samuti mainis ta uute tööőpetuse ruumide valmimist poiste tarvis, mis saavad ühe katuse alla tulevase lasteaiahoonega.

Teine suvekuid läbiv meeldejäävam üritus oli Unustatud mőisad, kus Koigi mőisa külastas ligi 800 inimest. Selline hulk rahvast on hea tulemus. Heale kordaminekule aitasid kaasa őpilased ja koolitöötajad.

Erilist huvi tekitasid kooli muuseum ja arhiiv, sest see on koht nostalgitsemiseks. Paljud olid imestanud, kuidas ruumid vaatamata igapäevasele koolielule nii puhtad ja korras püsivad. Direktor märkis väikese uhkustundega, et meie lapsed oskavad ilu hoida. Tähelepanu ja imestust pälvis vőőraste hulgas ka kooliaed, mis eksisteerib ikka veel ja mida enamikel koolidel ei ole. See on koht, kus lapsed saavad natukenegi tööst aimu.

Tööharjumuse kujundamisele aitab kaasa ka Risti Agro AS juht Hannes Alusalu, kes ootab kevaditi lapsi appi pőldudele kive korjama. Ta tundis rőőmu tragidest ja teotahtelistest noortest inimestest ning oli nende tööga igati rahul. Esimesel septambril lausus ta neile tänusőnad ja soovis teadmisterohket aastat. Ta ütles: „Teie majja on mőnus tulla. Jälgin, mis siin toimub. Tulin tänama kooli tublisid lapsi, kes on tööleiba maitsnud."

Kooliperet olid tervitama tulnud ka vallavanem Kristjan Kőljalg ja volikogu esimees Elmar Luha. Vallavanem, pöördunud kooliuusikute poole, lausus: „Kahekümne aasta eest taastati Eestis iseseisvus. Iseseisvus annab Teile rohkem vabadust, kuid vabadusega kaasneb vastutus - olla hea ja őppida. Kui olete head ja őpite, usun, et Teil läheb hästi."

Vallavolikogu esimees: „Istute siin oma esimesel koolipäeval. Teil on ees üheksa aastat. Kindlasti arvate, et see on pikk aeg, aga tegelikult ei ole. Vars-ti olete lőpetajad." Tervituseks luges ta päevakohase luuletuse.

Pidulikul koosviibimisel märgiti ära ka őpetajate tööjuubelid: Riina Kuusik 45, Liis Puhmaste 35, Arvo Kangas 35, Karin Kaju 30, Salme Rubis 10, Velle Taraste 10, Merike Avloi (vőimla perenaine) 10.