Osales 8 võistkonda, nende hulgas nii naiste, noorte kui ka perevõistkonnad. Enamustel osalejatel oli see aga esimene orienteerumisalane kogemus.

Võistlejate kommentaare

Ainsa naistevõistkonna juht: „Väga super! Alguses ei osanud midagi loota ega ette kujutada. Ärevus oli juba eelmisel õhtul sees. Tegime algselt selgeks, millega keegi tegeleb - kes on piloot, kes kaardilugeja, kes fotograaf.

Kaart kätte saadud, otsustasime, et võtame kõigepealt kohad, kust ise pärit oleme ja siis suundume teistesse paikadesse. Võistluste käigus läksid aga pead nii sassi, et tegime peatuse, võtsime kõik piirkonna kaardid ja plaanid autokapotile ning meeste tehtud võileivad hambusse ning pidasime sõjaplaani, kuhu edasi minna.

Alguses oli aega küll - 4 tunniga saaks juba tervele Eestile ringi peale teha. Lõpus läks nii kiireks, et viimane punkt sai võetud 4 minutit enne fi nišiaega. Tervel naiskonnal olid emotsioonid laes. Paljud, kes ei saanud osaleda, on siiani meie peale kadedad."

Sõmeru noortevõistkonna eestvedaja:

„Orienteerumine oli põnev. Nii kui kohalt startisime, tuli suur hasart peale, mis vaibus alles 4 tunni pärast fi nišis. Kuna algul öeldi, et kõiki punkte pole võimalik läbi käia, siis võtsime omale ulmelise eesmärgi seda väidet ümber lükata. Kahjuks üks punkt jäi meil vallutamata. Üllatusin noorte heast oskuses kaarti lugeda.

Heaks juhuks oli ka GPS, kuid noored ütlesid, et õigel orienteerujal pole mänguasju vaja. Kaotasime palju punkte, sest pildid polnud õigesti tehtud. Eks hasart oli nii suur, et mõni pilt sai tõesti lausa hoo pealt tehtud. Tore oli rajal ka konkurente kohata. Kõik olid sõbralikud ja lõbusad."

Võitjaks osutus Uhtna võistkond ESTRUS, koosseisus Madis, Margus, Timmo, Kristjan ja Kärol. Nemad jõudsid ettenähtud 4 tunni jooksul kõik punktid läbida.

Võistluste läbiviimisel kasutati elektroonilist ajavõtusüsteemi SPORTident. Rajakohtunik ei tuvastanud võistluste käigus liigset kihutamist ega muid rikkumisi, mille eest oleks võinud võistkonna võistlustelt eemaldada. Keskmine läbisõit võistlejatel võistluste käigus oli 160 km.

Korraldajatel kulus kolm pikka päeva Sõmeru valla teedel, et selline võistlus ette valmistada. Samuti ei saa ju KP-sid suvaliselt panna, vaid peab teadma ka seda, kellele see maa seal just kuulub. MTÜ Sõmeru Start tänab neid maaomanikke, kes lubasid oma maal asuvaid põnevaid kohti võistluste käigus näidata.

Ürituse läbiviimist toetas PRIA läbi Leader-meetme.