Meie selleaastase tervisetegevuse motoks on „Liigud õues - tervis põues”. Sügisel käisime lastega Saku pargis. Talvel matkasime metsa, kaasas toidukorv loomadele. Suuremate lastega käisime suusamatkal. Kevadel on plaanis „Saku lugu” tutvustavad jalgrattamatkad, kavas on avada õuesõppe klass.

Meeldiv koostöö on meil Päikesekillu ja Kurtna lasteaiaga. Üheskoos korraldasime kooliminevatele lastele sügisel jooksupäeva, talvel suusapäeva. Kevadel plaanime mängudepäeva Kurtnas.

Aktiivse liikumise programmi on haaratud ka lasteaia personal. Meeldejääv oli sügisene jalgsimatk Üksnurme-Metsanurme matkarajal Anneli Kana juhendamisel, ees on ootamas kevadine loodusretk.

Koostöös lastevanematega sai isadepäeval teoks meeleolukas maastikumäng „Otsi Marti”. Taskulampide valgusel tuli lasteaia hoovist üles leida kaheksa Marti, lisaks sai lahendada teemakohast ristsõna.

Tänu koostööle Saku Valla Spordikeskusega toimus 1. aprillil „Veega sõbraks” programmi raames ujulas Terakese peredele mõeldud veespordipäev. Basseini äärel võtsid isasid-emasid-lapsi vastu kolm aprillijänest, kes veesolijatele erinevaid tegevusi organiseerisid. Külla oli palutud vesiaeroobika treener Annely-Thea Häggblom, kes pani muusika saatel liikuma kõik basseinis olijad. Pärast toredat vesivõimlemist algas mäng “Aaretejaht”, kus lapsed pidid kaldale toimetama vette kukkunud värvilised pühade pallid. Isad said oma ujumisoskust ja võitlustahet näidata abivahenditega teateujumises. Seejärel oli peredel vaba voli ujulas tegutseda ja saunamõnusid nautida.

Liikumistegevus on vaid üks osa programmist. Laste ja personali tervist jälgib ja kaardistab meie tervishoiutöötaja Niina Okuneva, tema tundides saavad lapsed teadmisi tervislikest eluviisidest ja toidust, hügieenist ning algteadmisi inimese anatoomiast. Samuti õpetame lapsi hädaolukorras käituma.

Loodame, et Terakeses käidud aastad annavad lastele muu arendava kõrval ka positiivse tervisekäitumise kogu eluks.