Kogu investeeringu maksumus oli u 1,5 miljonit eurot, millest osa kasutati ka meditsiinitehnoloogia uuendamiseks. Uue elu on saanud kogu palatikorpus, sh avati uus 8-kohaline intensiivravikeskus, mis on sisustatud kaasaegse tehnikaga. Enamik palateid on kahekohalised ja vastavad kolme tärni hotelli standarditele. Patsiendile parema olme tagamiseks on olemas SAT-TV, minikülmik, WIFI jm igapäevased mugavused.

Polikliinikus uuendati kõik vastuvõtukabinetid ja loodi ka uusi ravivõimalusi. Korrastati registratuur ning mõeldi ka sellele, et patsientidel ja neid saatvatel inimestel oleks mugav. Nii töötab Viimsi haigla talveaias argipäevadel kohvik ja lastele on avatud mängutuba. Täiesti uue näo on saanud perearstikeskus. Perearstide kabinetid on koondatud keskusena hoone ühte tiiba. Tänaseks töötab Viimsi haigla hoones 7 perearsti.

Üks juriidiline isik

AS Fertilitas ja AS Viimsi Haigla on alustanud ühinemisprotsessi. Uuel aastal jätkatakse ühe juriidilise isikuna, milleks jääb AS Fertilitas. Enamikku meditsiiniteenuseid jäädakse pakkuma samadel tingimustel mis tänagi. Strateegilisteks erialadeks on taastusravi, sünnitusabi- günekoloogia, ninakõrva- kurguhaigused. Samuti pakutakse ravivõimalusi sisehaiguste ravimiseks ja järelraviks. Päevakirurgiat teostatakse üldkirurgia, uroloogia, ortopeedia erialal.

Viimsi haiglal on väga pikaajaline kogemus taastusravi osutamisel. Raviprotsessis osalevad lisaks taastusraviarstidele füsioterapeudid, tegevusterapeudid, psühholoogid, logopeedid jt spetsialistid, võimaldades teenust pakkuda süsteemselt ja parimal moel. Loeme seda komplekssust haiglaravi üheks tugevamaks küljeks.

Taastusravil on tihe sünergia rehabilitatsiooniteenustega, mille eesmärgiks on toetada inimeste iseseisvat toimetulekut ja autonoomiat pärast aktiiv-, järel- ja taastusravi. Viimase kahe aasta jooksul oleme palju panustanud just taastusravi arendamisse, uuendades kogu tehnoloogia- ja ruumiprogrammi.

Sünnitusabis on haigla eesmärgiks tagada turvaline sünnitus hubases keskkonnas, kus iga naise soove arvestatakse. Meie jaoks ei ole sünnitus meditsiiniline protseduur, vaid peresündmus.

Nii enne sünnitust kui ka pärast seda on loomulik, et pere soovib olla koos, tunda enda vabalt ja mugavalt. Just sellele olemegi palju tähelepanu pööranud, kuid seejuures mitte unustanud pakkuda heal tasemel arstiabi, kui selleks tekib vajadus.

Kogu raseduse vältel jälgivad Fertilitase spetsialistid naise tervist ning valmistavad pere sünnituseks ette. Töötab perekool, kus hakatakse uuest aastast pakkuma ka rasedusaegset võimlemisprogrammi. Sünnitusjärgselt on võimalik jätkata vastsündinu jälgimist lastearstide juures ja teha kõik vajalikud vaktsineerimised.

Meil sündinud laste emadele on tagatud sünnitusjärgselt ööpäevaringne nõustamine 2000. aastal, esimesena Eestis, omistati meile UNICEFi sertifikaat "Baby Friendly Hospital" Detsembrikuus kõik sünnituse lisatingimuste hinnad 50% soodsamad!

Plastiline kirurgia

Lisaks günekoloogiale, ninakõrva- kurguhaiguste ja ortopeedilisele kirurgiale tehakse Fertilitases ka heal tasemel plastilist kirurgiat, sh kehakaalu vähendavaid operatsioone. Abi saab ka tavapäraste üldkirurgiliste probleemide korral, nagu song, pärasoole veenilaiendid, sapikivid jm. Käesoleval aastal alustasime koostööd Soome tuntud spetsialisti dotsent Jyri Hukkiga, kes on spetsialiseerunud kaasasündinud näopiirkonna väärarengute korrigeerimisele. Meil opereerivad Eestis tuntud kirurgid, mistõttu suudame pakkuda kvaliteetset meditsiiniteenust järjekorras olemata.

Haiglaravi osas on EHKga sõlmitud lepingud sünnitusabi- günekoloogia, taastusravi, sisehaiguste valdkonnas. Samuti pakutakse järelraviteenust. Päevakirurgiast hõlmab EHK leping lisaks günekoloogiale nina-kõrva-kurguhaigusi.

Polikliinikus pakutakse haigekassa tingimustel teenuseid taastusravi, neuroloogia, sisehaiguste erialal. EHK lepingute olemasolul teenindatakse ravikindlustatud patsiente EHK tingimustel ja alustel. EHK lepinguga mittekattuvate meditsiiniteenuste puhul tuleb tasuda haigla hinnakirja alusel.

Lisainfo www.fertilitas.ee Meie tegevuskohad: Viimsis Kaluri tee 5a, Haabneeme, (tel 605 9600, 605 9601). Polikliinilised filiaalid Tallinnas: Kaupmehe 4 (tel 660 4072) ja Tammsaare tee 47, III korrus (tel 664 6444).