Mis täpsemalt toimub?

Pallisaalis toimub kell 10.00 - 17.00 suur tervisemess. Kohale tulevad kõik piirkondlikud tervisespetsialistid. Kõigil terviseliitudel on kohapeal arst või spetsialist, kes konsulteerib festivalil osalejaid. Liidud võimaldavad kohapeal teha tervisemõõtmisi ja vereanalüüse. Tasuta pakutakse HIV kiirtestimist, luutiheduse, kopsufunktsiooni, vererõhu, veresuhkru ja kolesterooli mõõtmist, sõltuvushaiguste testi jne. Tasuliste teenuste puhul on hinnad tavapärasest oluliselt soodsamad.

Mida huvitavat messilt veel leiab?

Kohal on Aura Vision, kes pildistab inimeste aurat ning spetsialisti abiga selgitatakse see ka lahti. Võimalik on ka pildistada suhtes olevate inimeste energiaid või peremeest koos väiksema lemmikloomaga.

MBT Eesti teeb jala koormustesti, mis näitab, kuidas keharaskus jalapinnale mõjub. Mõõtmisega saab ennetada keha rühi häireid jm. Kohapeal on võimalik osta ka spetsiaalseid jalatseid. SA PJV Hooldusravi tutvustab hooldusravi teenust ning vastab küsimustele, Zepter Eesti OÜ teostab valgusteraapiat jpm.

Millised organisatsioonid messist osa võtavad? Kohal on Eesti Reumaliit, Eesti Diabeediliit, Eesti Puuetega Inimeste Koda, Eesti Tsöliaakia Selts, Eesti Kutsehaigete Liit, Eesti Geenivaramu, Eesti Allergialiit, Re-Hab Community, HIV-Positiivsete võrgustik, Emakas MTÜ, Eesti Kopsuliit, Eesti Osteo-poroosihaigete Liit jne. Kokku ligi 70 terviseteenuseid tutvustavat organisatsiooni.

Messil osalejate organisatsioonide nimekiri ei ole veel täielik, seega kes soovib messist osa võtta, võib ühendust võtta Meelis Allikasega telefonil 55650829 või aadressil meelis@programm.ee.

Toimuvad terviseseminarid

Lisaks viiakse läbi nii eesti kui venekeelsed terviseseminarid. Kuna loengute järele on suur nõudlus, tuleks loengutele eelnevalt registreerida Keila Tervisekeskuses. Eelnevalt registreerides on seminari maksumus 1€. Samal päeval maksab pääse 2€. (Seminaride kohta täpsemalt vaata tabelist.)

Millised näidistreeningud läbi viiakse?

Päeva raames toimuvad mitmed näidistreeningud ujulas, jõusaalis ning rühmasaalis. Ujulas viiakse läbi vesiaeroobika näidistreeningud nii meestele kui naistele. Jõusaalis teeb ringtreeningu naistele Thea ning meestele Thea ja Mait. Rühmasaalis toimub Kaia eestvedamisel funktsionaalne ringtreening meestele ning InPilates. Sven viib läbi vana hea aeroobikatunni ning Liis tutvustab BodyJami. Näidistreeningutel osalemine on uutele klientidele superhinnaga - 3€ . Kõikidesse treeningutesse pääseb eelregistreerimisega.

Milliseid soodustusi pakub festivalil tervisekeskus?

Festivali päeval saab 50% soodsamalt soetada tervisekeskuse kuukaardi. Thea Sei koostatud individuaalse jõusaali treeningkava ning toitumisnõuanded saab osta vaid 30€ eest. Lisaks leidub veel mitmeid hinnaüllatusi.

Mida lapsed Tervise Fesitvalil teha saavad?

Lapsed saavad terve päev tasuta hüpata pallisaali üles seatud suurel batuudil. Batuudi juures juhendavad lapsi Eesti Gaidide Liidu gaidid. Kell 11.00 saavad kõik lapsed tasuta vaatama minna Miku-Manni teatri etendust „Mina niimood ei mängi". Kuna kohtade arv teatrisse on piiratud, on vajalik eelnev registreerimine.

Kes täiskasvanute meelelahutuse eest vastutab?

Suuremate rõõmuks annab kell 13.00 tervisekeskuse pallisaalis kontserdi Erich Krieger.

Kust leiab festivali kohta täpsemat informatsiooni?

Keila Tervise Festivali kohta leiab infot aadressilt www. programm.ee, Keila linna kodulehelt ning ka järgmistest Keila lehtedest.

EESTIKEELNE TERVISEMINAR:
11.00 Kuidas mõjutab Sinu tervist ja rahakotti ravimite valik?
Dr. Riho Tapfer Ravimitootjate Liit

12.00 Magnetravi - tõhus närvi- ja liigesevalu leevendaja


taastusraviarst Annelii Nikitina

13.00 Lapsele eakohased ja arengut toetavad treeninguvõimalused Keilas?


spordi-ja huvinõunik Jaanus Väljamäe

VENEKEELNE TERVISESEMINAR: 14.00 Magnetravi - tõhus närvi- ja liigesevalu leevendaja


füsioterapeut Oleg Lazarev

15.00 Millised on sõltuvushaige suhted ja mõju perekonnale?


psühholoogid Juri Manko ja Oksana Kozlova