Saab korda

Miks on sellist paberlikku asjaajamist ning kannet tarvis? "Registrisse kandmisse nõue tuleneb sadamaseadusest ning see on oluline sadamana tegutsemiseks, mitmesuguste teenuste osutamiseks, liikumise reeglite kehtestamiseks, ja mis peamine, selleks, et oleks võimalik hakata Tilgule kaasaegsetele nõuetele vastavat sadamat rajama," vastab mees.

Harku valla ja Otemarina Jahtklubi ühiseks eesmäriks on luua Tilgule turvaline väikesadam, mis on võimeline vastu võtma nii kaatreid kui ka purjejahte. Sadamast huvitatud ühendusi on viimasel ajal tekkinud teisigi, näiteks Rannamõisa Laevaselts, mille esindajatega on Otemarina Jahtklubil kujunenud meeldiv koostöö. Jahtklubisse kuulub kokku üle 70 liikme ja noorliikme ning see loodi 2008. aasta oktoobris.

Sõideti Naissaarele

Sadam ise rajati Harku randa Rannamõisa panga alla Peeter I ajal ning siis oli Tilgul koos Naissaarega tähtis osa Tallinna sõjasadama kaitsel.

Sadamakoht on lõunast, läänest ja idast kaitstud Kakumäe lahe rannajoonega. Põhjast aga varjab suuremat lainetust Naissaar. Viimasega ongi ajalooliselt peetud ühendust just läbi Harku valla sadama.

Rannikumere sügavus on Tilgu lähedal kuni viis meetrit. Pealinnani on sadamakohast tosin kilomeetrit.

Vaata lisa www.omyc.ee.