Töövarjupäevale kohaselt on noortel võimalik kohtuda erinevate erialade esindajatega ning uurida nendelt, mida praegune töö neile pakub ja milliseid isikuomadusi nõuavad erinevad ametid. Kohtumise käigus on noortel võimalik kohtuda nii linnapea, disaineri, arsti, põllumehe, turundusjuhi, politsei kui ka päästeameti esindajatega.

Konverentsi lõpuosas saavad noored arutada ja jagada oma arvamust, mis on nende tugevused ja kuidas nad saavad oma potentsiaali unistuste tööks kasutada. Tartu Ärinõuandla noorte ettevõtlikkuse projektijuhi Janeli Virnase sõnul on oluline, et noored oskaksid mõelda erinevate kogemuste saamise ja ka nende lahtimõtestamise peale, sest tänapäeva tööturul on hariduse kõrval kogemustel väga suur tähtsus.

Noortekonverents „Teed tulevikku, OKEI?!“ toimub juba seitsmendat korda ja seda viiakse ellu projekti „Noorte ettevõtliku meele ja eluhoiaku edendamine Tartumaal“ raames, mida rahastatakse Leader programmi rahadest.

Tartu Ärinõuandla on maakondlike arenduskeskuste võrgustikus noorte valdkonnas tegutsenud juba aastast 2006. Nende aastate jooksul on algatatud erinevaid projekte ja initsieeritud erinevaid Tartumaa noorte ettevõtlikkust toetavaid tegevusi. Tartu Ärinõuandla eestvedada on sellised suurüritused nagu noortekonverentsid „Õpilasfirma – võimalus Sinu jaoks?!“ ja „Teed tulevikku – OKEI?!“ sügisel, projektide tunnustamise konkurss kevadel ja õpilasfirmade jõululaat detsembris.