Nimetatud dokumentidele lisaks võib vald nõuda muid dokumente.

Toimetulekutoetust on õigus saada üksi elaval isikul, perekonnal, kelle kuu netosissetulek pärast eluruumi alaliste kulude mahaarvamist on alla kehtestatud toimetulekupiiri. Toimetulekutoetuse määramisel loetakse perekonnaliikmeteks abielus või abielulistes suhetes olevad samas eluruumis elavad isikud, nende abi vajavad lapsed ja vanemad või teised üht või enamat tuluallikat ühiselt kasutavad või ühise majapidamisega isikud.

Toimetulekutoetuse määramisel loetakse perekonna koosseisu perekonnast ajutiselt eemal viibivad koolitusluba omavate õppeasutuste päevases õppevormis õppijad juhul, kui nende rahvastikuregistrisse kantud elukoha aadressiandmed langevad kokku perekonna elukoha aadressiandmetega.

Toetus tagab esmased vajadused

Õpilasel ja üliõpilasel, kelle elukoha aadressiandmed ei lange kokku perekonnaliikmete elukoha aadressiandmetega, on õigus saada toimetulekutoetust oma rahvastikuregistrijärgse elukoha vallavalitsusest, kui tema perekond oli toimetulekutoetuse saaja eelmisel kuul.

Toetus on mõeldud minimaalse sissetuleku tagamiseks ja inimeste esmavajaduste rahuldamiseks vajalike minimaalsete tarbimiskulude katmiseks. Toimetulekutoetust makstakse inimestele toidu, riietuse ja muude esmavajalike kaupade ja teenuste ostmiseks.

Toimetulekutoetuse määramisel arvestatakse ühise majapidamisega seotud ja ühisel pinnal elavate inimeste kõigi sissetulekutega. Perekonna sissetulekute hulka arvatakse: töötasu; vanemahüvitis; elatisraha (alimendid); töövõimetuslehe alusel makstav hüvitis; pension (kõik pensioniliigid); ametliku hooldaja toetus; üksi last kasvatava puudega vanema toetus; riiklike peretoetuste seaduse alusel makstavad toetused; töötu abiraha; tulu ettevõtlusest ja individuaalsest tööalasest tegevusest (kaasa arvatud tulu ettevõtlusest omandiõiguse alusel); tulu kinnis- ja vallasvara müügist ja rentimisest; tulu väärtpaberite müügist; stipendiumid; õppetoetus; honorarid; intressid krediidiasutustelt ja hüvitusfondidelt; ning muud sissetulekud.

Toimetulekutoetuse arvestamisel ei arvata sissetulekute hulka ühekordseid toetusi, mida on makstud riigi- või kohaliku eelarve vahenditest; puuetega inimeste sotsiaaltoetuste seaduse alusel makstavaid toetusi, välja arvatud puudega vanema toetus; riigi tagatisel antud õppelaenu; tööturukoolituses osalemise korral makstavat stipendiumi ning sõidu- ja majutustoetust ning tööpraktikas osalemise korral makstavat sõidu- ja majutustoetust.

Määramisel arvestatakse elamispinna suurust

Toimetulekutoetuse määramisel arvestatakse elamispinna suurust, elanike ja tubade arvu. Normpind on 18 m² üldpinda pereliikme kohta ja sellele lisaks 15 m² perekonna kohta. Kui korteri tubade arv on võrdne pereliikmete arvuga, kuid korteri üldpind on normpinnast suurem, võetakse aluseks korteri üldpind. Eluruumis üksinda elavatele pensionäridele võib toimetulekutoetuse määramisel arvestada normpinnaks kuni 51 m².

Toimetulekutoetuse määramisel arvestatakse taotleja ja tema perekonna kasutuses või omandis olevat kinnisvara, sõidukeid ja väärtpabereid.

Toimetulekutoetuse saajal, kelle kõik ülejäänud perekonnaliikmed on alaealised, on õigus saada koos toimetulekutoetusega täiendavat sotsiaaltoetust 15 eurot pere kohta.

Täpsemat informatsiooni toimetulekutoetuse kohta saab Türi vallavalitsuse sotsiaalosakonnast.
______________________

Toimetulekupiir 2011. aastal:

1 liige 76.70 €
2 liiget 138.33 €
3 liiget 199.69 €
4 liiget 261.05 €
5 liiget 322.41 €
6 liiget 383.77 €
7 liiget 445.13 €
8 liiget 506.49 €
9 liiget 567.85 €
10 liiget 628.94 €