Muutuste periood valla heakorra-asutuses VA Vaheko algas 2010. aasta alguses ning jõuab lõpule käesoleva aasta kevadel. Muutuste eesmärgiks oli valla kulude optimeerimine kinnisvara tõhusama ja efektiivsema haldamise teel. Selles osas sai 2010. aastal tehtud ära väga tubli töö. Võrreldes kas või VA Vaheko poolt 2009. aastal kasutatud kütuse koguseid 2010. aastal kulutatuga, suutsime uue meeskonnaga vähendada kulusid 15 000 liitrit. Selline kokkuhoid tähendas aga vallale rahaliselt 336 630 krooni, mida saab kasutada lasteaiakohtade rajamiseks.

Sarnaselt on käitutud kogu rahaga 2010. aastal. Lähtuvalt kokkuhoitust, koostasime ka 2011. aasta eelarve ning vabanenud summad sai Vallavalitus suunata jalgrattateede ning Lagedi Põhikooli renoveerimise projekti.

Uues Vallavalituse struktuuris on VA Vaheko ümber nimetatud majandusametiks. Majandusameti kaheks põhiliseks eesmärgiks on valla avaliku heakorra tagamine ja valla hallatavate hoonete toimimine ning arengu tagamine. Kui täpsemalt selgitada, võib lausa välja tuua neli suunda: avalik heakord ja kalmistud; avalike teede haldamine; ehitus, hoonete haldamine ja IT toe tagamine valla allasutustele.

2010. aastal sai üle vaadatud enamik valla ning allasutuste püsilepinguid alates sidest ja lõpetades elektriga ning sealt saime u 500 000 krooni kokkuhoidu. 2011. aastal soovime hoonete halduskulusid veelgi vähendada, seda just energiasäästlikuma majandamise kaudu.