Muuhulgas annab detailplaneering võimaluse rajada mere äärde, suuremas osas mere täitmise arvel moodustatavale krundile veekeskus ning TOP-i hoonetes kesklinna poole jäävale alale kuni kolmekorruselised korterelamud. Detailplaneering näeb ette ka olümpiapurjespordikeskuse hoonetekompleksi restaureerimise, renoveerimise ja laiendamise. Tallinna Olümpiapurjespordikeskuse kinnistul paiknevad jahisadam, kaubandus-, büroo- ja äriruumid, hotell, tervisekeskus koos ujula ja spordisaaliga, restoran, kohvikud ja ellingud. Pirita Olümpiaspordikeskus on tunnistatud arhitektuurimälestiseks.

Pirita linnaosa üldplaneering näeb ette olümpiapurjespordikeskuse ala linnaosa tõmbekeskuseks muutmise – alal võiksid asuda ühiskondlikud hooned, kaubandus- ja teenindusettevõtted, elamud, pargid ja parklad.

Arvestades mereäärse ala atraktiivsemaks muutmise vajadust on planeeringulahendus linnaehituslikult sobiv. Eesmärgiks on tugevdada piirkonna identiteeti vabaaja- ja sportimiskohana, kompleks nüüdisajastada ning inimeste muutunud vajadustele ja võimalustele vastavaks muuta. Piirkonda elamute rajamine muudab keskkonna mitmekesisemaks.

Planeeringualale on plaanis juurde ehitada 42 065 m² äripinda ja 35 135 m² elamispinda.

Detailplaneeringuga luuakse võimalused TOP-i kui kaubandus-, spordi- ja puhkekeskuse paremaks väljaarendamiseks ja laiendamiseks ning täna ebaotstarbekalt kasutatud alade ja hoonestuse atraktiivseteks muutmist.

Regati pst 1 // 3 // 5 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu kehtestamine on avaliku väljapaneku läbiviimise ja avaliku arutelu korraldamise järel linnavolikogu pädevuses. Teade avaliku väljapaneku läbiviimise kohta avaldatakse ajalehes Eesti Päevaleht ja internetilehel www.tallinn.ee.