Näitetrupile „Topelt-Kiiks" algas eelmine hooaeg rahulikult ja üllatustega. Esimest korda trupi ajaloos jõudis publiku ette teise lavastaja töö. Ja mitte lihtsalt külajant nagu seda on olnud enamus meie repertuaaris mängitavatest lavastustest, vaid hoopis vana hea tuntud Tšehhov. Anne Andrejevi juhtimisel alustati proovidega juba talvel, aga lavaküpseks sai tükk suvehakul. Esimese osaga lavastusest käidi kevadel ka Raplamaa teatrifestivalil, kus leidis äramärkimist Andres Kikase osatäitmine.

Tegemist oli A. Tšehhovi ühevaatuselise näidendiga „Abieluettepanek". Lavastaja sõnul oli lugu pühendatud kõigile neile, kellele on tehtud abieluettepanek ja ka neile, kes on ise teinud või tegemas abieluettepanekut ning samuti ka neile, kellele seda kunagi tehtud pole ning kes seda mitte kunagi ei tee. Mis tähendab kõigile, kel huvi vaatama tulla. Ja rahvast vaatamas käis päris tublisti.

Etendusega esineti Vigala mõisas, Kullamaa rahvamajas, Sillaotsa Talumuuseumis, Vatla mõisas ja ka XI külateatrite festivalil Jõelähtmes. Külateatrite festivalil sai lavastus kiita just selle eest, et külateater on võtnud julguse mängida klassikat.

Igal pool võeti etendus soojalt ja naerusuil vastu. Lugu räägib nagu enamus näitemänge ikka - armastusest. Mõisnik Tubukovilt (Ants Pütsepp) tuleb tema tütre Natalia (Anu Otti) kätt paluma naaber Ivan Vassiljevitš Lomov (Andres Kikas), kuid kogu see kosimine ei lähe sugugi ladusalt kuna noortel on „omad põhimõtted", uhkus ja kangus. Kihlus jääkski pidamata, kui isa õigel ajal juhust ei kasutaks ja noori ise paari ei paneks. Lugu on väga emotsionaalselt mängitud ja nalja saab ka. Kõik näitlejad teevad väga tugevad rollid ja tükil on hoog sees. Ehk õnnestub selle aasta sügisel Vigala rahvalgi veel korra tükki näha. Etenduse valmimist toetas ka Eesti Kultuurkapital.

Sellel suvel korraldati Toosikannu puhkekeskuses Raplamaa näitemängu huviliste poolt „I Kesk-Eesti Harrastusteatrite Suvekool" ja sealt võtsid osa nii Vana-Vigala „Topelt-Kiiks" kui ka Kivi-Vigala „Sassis Sõbravägi" (seekord oli kaasas ka Sass). Suvekool oli temaatiline „Kui Arno isaga ...", mis viitab sellele, et igati kohane teema koolijütsidele. Köstri rolli täitis Kalvi Kants, kes kõiki tundidesse kamandas ja õhtuse kultuuriprogrammi juhtimise enda turjale võttis. Korraldajate poolt vaadatuna (Vigalast osalesid toimkonna töös Heli Lints ja Astra Põlma) täitis ettevõtmine oma kaks peaeesmärki - suhtlemine teiste teatriharrastajatega ja näitlejate enesetäiendamine, täielikult. Kohal oli enamus Raplamaa truppe ja külalistena veel Paide Huviteater. Koolitajate rollides olid Tõnu Tepandi, kelle eestvedamisel tehti kõne ja hääleharjutusi, Indrek Sammul, kes näitas kuidas laval turvaliselt „kakelda ja võidelda" ja Ants Välimäe, kes rääkis oma kogemustest kuidas korraldada suurlavastusi. Esimese koolituspäeva lõpetas vabalava ja lustakas tutvumisõhtu koos lõkke, laulude ja tantsuga. Suvekooli lõppedes lubasid kõik osalised ka järgmisel aastal kohale tulla "mis siis, et juba suured inimesed".

Juulikuu viimaseks päevaks sai valmis ka meie trupi selle aastane suvelavastus „Seitse tähte taevasõelas". 2001. aastal etendasime lugu esmakordselt ja lavastus osutus väga menukaks. Nüüd, kui sellest sündmusest on möödunud kümme aastat, otsustasime selle uuesti publikuni tuua. Osad näitlejad (Roland Saar, Jaan Kuusik, Ants Pütsepp ja Hannes Sassi) täitsid oma vanu rolle, kuid enamus näitlejaid oli siiski vahetunud. Ka lugu ise sai natuke kohendatud ja täiendatud. Anne osas oli seekord Anneken Hints, kes teiseks etenduseks suutis juba täiesti kohaneda ja väärilise ning meeldejääva rolli teha. Noortest olid veel laval tegutsemas Liina Otti (Leene), Tanel Paavel (Kaarli), Reelika Otti (Iida), Kristo Õismets (Ats), Tiina Põlma, Annika Otti, Tiina Otti, Adeele Žagurski ja kõigi lemmik Hendrikko Juhkam, kes lisaks Jaan Kuusikule erinevate pillidega etendust muusikaliselt kujundada aitas. Mõisaprouat ja -härrat mängisid Anu Otti ja Andres Kikas, kes mõlemad tegid jällegi vahvad rollid. Tantsiva näitlejana sai oma esimese osatäitmise näitelaval Koit Roosi. Nagu meie trupil viimasel ajal kombeks, kutsusime ka seekord suveetendusele sõpru Valgu M.O.T.T.i.-st ja Mervi Vaarmann ja Merlin Suurna võtsid selle väljakutse julgelt vastu. Suured tänud neile kannatlikkuse ja iseseisva töö eest! Loomulikult oli ka seekord „laval" hobune (Taage koos kutsar Lilian Masiga), kes Anne tükki tõid ja etenduse lõppedes koos mõisnikega uude kohta toimetasid. Vaheajal sai maitsta Maie Kusmini poolt valmistatud Velise kringlit-kohvi. Lisaks Vigala pillimeestele oli lõõtsa tõmbamas ka Õie Lauri. Kokku anti kaks etendust, ilmaga meil jälle vedas! Rahalist tuge etenduse läbiviimiseks saime Raplamaa Omavalitsuste Arengufondist.

Suured tänud koostöö eest Sillaotsa Talumuuseumile ja Jüri Kusminile! Ilma nendeta ei oleks meie näiteringi suved nii töised ega ka nii loomingulised. Kuigi suvelavastuste ettevalmistamine on raske ja keeruline protsess, on alati rõõm, mis kordasaadetust hinge jääb, mitmeid kordi tugevam!

Suur aitähh kõigile, kes sel suvel minuga koos teatrit tegid ja seda toetasid!