Türi Vallavolikogu esimees Toomas Marrandi tänas usalduse eest ja täpsustas, et Kabalast on lisaks Reile pärit veel kuulsad riigimehed Andres Larka ja Jüri Vilms ning loodetavasti innustab näitus neile järgegi.

Väljapaneku ühe koostaja Tiit Noormetsa sõnul on sellel püütud näidata Reiga seotud isiklikke dokumente ja seotud elujuhtumeid ohvitseri, juristi, riigimehe, diplomaadi, pagulasena jne.

Kabala Rahvamajas saab näitust vaadata kuni 15. aprillini, siis tuuakse see Türi Muuseumi.

Näitus kingiti vallale ühe osana teisipäeval, 22. märtsil toimunud Kabalast pärit riigimehe August Rei mälestamisest tema 125. sünniaasta puhul.

Mälestustseremooniale riigimehe mälestuskivi juurde Kurla külas kogunesid August Rei tütar Hilja Rei, Riigikantselei, Konstantin Pätsi Muuseumi, Türi, Väätsa ja Kõo valla esindajad ning kohalike külaseltside esindajad, kokku üle 60 inimese. Kõlasid trompetihelid, kuulati MTÜ K. Pätsi Muuseumi juhatuse esimehe Trivimi Vellistelt detailiderohket mälestuskõnet Asutava Kogu ja Riigikogu esimehe, riigivanema, ministri ja diplomaadi August Rei elust ja Eesti riigile tähtsatest tegemistest ning asetati kivi juurde lillekimbud.

Eesti poliitik ja diplomaat August Rei sündis 22. märtsil 1886 Viljandimaal Pilistvere kihelkonnas Kabala vallas Kurla külas. Ta oli Asutava Kogu liige ja esimees selle kokkutulemisest 23. aprillil 1919 kuni tegevuse lõpetamiseni. Aastatel 1920–1937 oli Rei I-V Riigikogu liige ning ajavahemikus 9. juuni 1925–22. juuni 1926 II Riigikogu esimees. 9. jaanuarist 1945 - 29. märtsini 1963 oli Rei Eesti eksiilvalitsuse peaminister Vabariigi Presidendi ülesannetes. August Rei suri 29. märtsil 1963 Stockholmis.