Vahepeal ehk lausa varjusurma vajunud spordiala on kogu maailmas saanud jalad taas alla, selle populaarsus on tohutult kasvanud ning liitumas on nii ralli maailmameistrid (Petter Solberg, Sebastien Loeb) kui ka tuntud ringrajasõitjad ning peaasjalikult show'ga tuntuks saanud (Ken Block, Tanner Foust jt). Ka Eestis on sõitjate nimekirjad kasvamas ning tehnika meeletult arenemas.

Üheks selliseks uuema põlvkonna võistlejaks on Andri Õun, kes Tihemetsast pärit. Põhikooli lõpuni elas ta just nimelt siin, oodates pikka aega, et saaks tulla võistlema Pärnu maakonda ning vanasse kodukanti. Andri on osalenud juba kolm aastat Eesti meistrivõistlustel võimsaimas - SuperCar klassis. Alustati Škoda Fabiaga, kuid nüüdseks on liigutud oluliselt uuema ja kiirema tehnika peale.

2012. aasta SuperCar klassi kolmas mees toob starti Reinsalu Spordi poolt ehitatud viimase põlvkonna Ford Fiesta, millel SuperCarile kohaselt nelivedu ja umbes 580 hobujõudu. Esimesel võistlusel Kulbilohu rajal Elvas tuli leppida napilt neljanda kohaga, kuid 25. mail toimuval vastavatud auto24ringil Audru selle raja esimesel rallikrossil loodab Andri taas poodiumile tõusta. Kuna Pärnumaal varasemalt rallikrossis võistelda pole saanud, siis loodab ta näha kindlasti vanu sõpru ja tuttavaid kaasa elamas.

Noortest tippudest tasub kahtlemata mainida Janno Ligurit, kes juba jõudnud meistriks tulla Super1600 (esiveolised, kuni 1600ccm mootoritega autod) klassis. Liguri nimi peaks kõigile autospordihuvilistele tuttav olema juba varasemast ajast: Janno isa Jaanus on tulnud kahekordseks Euroopa meistriks autokrossis bagidel. Jannol on juba praeguseks ette näidata väga tiheda konkurentsiga maailma tugevaima sarja ehk rallikrossi Euroopa meistrivõistlustelt ainsa eestlasena ka punktikoht. Liguril sai napilt eelmise hooaja viimasteks etappideks valmis uus Škoda Fabia, mida nüüd täiustatakse- testitakse taas EM etappide tarbeks. Kindlasti on sedagi autot näha enamikel Eesti võistlustel.

Auto24ringil toimuvad sel hooajal kaks rallikrossi, kõigepealt 25. mail ning taas 29. juunil. Tule ja ela kaasa juba laupäeval! Lisainfot leiad www.rallikross.ee ja www.facebook.com/rallikross