Ta on vaid paar aastat vähem kui pool sajandit meie koolis füüsikat õpetanud Tema õpetajakätt on tundnud enamik otepäälaste ja lähikandi peredest mitme põlvkonna jooksul.

Õpetaja Urve on tuntud olnud oma nõudlikkuse poolest, ehk on see johtunud ka õpetatava aine tõsidusest. Kuid kindlasti on tema silmatorkavaim tunnusjoon inimlikkus - nii vajalik omadus igale pedagoogile. Õnnelikud on need sajad inimesed, kellele Urve klassijuhatajana on olnud lausa teiseks emaks. Oma tööd on ta teinud ikka suure pühendumisega, mille tõestuseks on kõikide aastate väga kõrged saavutused aineolümpiaadidel ja head riigieksami tulemused.

Urve on mõistev ja õiglane kolleeg, tema öeldud sõnadel on kulla väärtus. Ta julgeb alati oma arvamuse välja öelda, samas ei suru iialgi seda teistele peale. Urve on maailmas kadestamisväärselt palju ringi reisinud, koos ansambliga Relami loendamatu hulga kontserte andnud, riiulite kaupa raamatuid kokku ostnud ning neid endasse ahminud. Tema lemmikluuletaja Artur Alliksaar on öelnud kuldsed sõnad, mis ülitäpselt iseloomustavad Otepää Gümnaasiumi grand old lady't: „Vabadus tähendab võimete sõltumatust, mõtlemist oma peaga, tundmist oma südamega ja astumist oma jalgadel."

Ega Urve isegi pole kitsi huvitavaid repliike teiste mällu söövitama. Hüüdlause „Füüsika, see kõlab nagu muusika" meenub viimaste aastate vilistlastele ilmselt une pealtki. Pidulikul päeval õnnitlusi vastu võttes lisandus kolleegidele meeldiv ähvardus: „Ärge lootkegi, et must lahti saate, käin teid nüüd pidevalt kontrollimas!" Ja seda me just ootamegi!

1. septembril andis vallavanem Andres Visnapuu Urve Volmerile üle Otepää valla medali tunnustamaks tema tööd õpetajana.