Humanitaarsuund Jaguneb kaheks: humanitaar- ja sotsiaalharu
Humanitaar- ja sotsiaalklassi peaksid valima õpilased, kes on loominguliselt aktiivsed, uudishimulikud ja avatud meelega, soovivad esineda referaatide ja ettekannetega, teha ainealaseid uurimistöid ning sooritada ülemineku- ja lõpueksameid humanitaarainetes.
• Sotsiaalharus õpitakse süvendatult ühiskonnateadusi, psühholoogiat, filosoofiat, teatrit, kunsti- ja kultuurilugu. Selle haru õpilastele meeldib suuline ja kirjalik eneseväljendus ning selle arendamine, osavõtt seminaridest ja lektooriumidest. Sotsiaalharu lõpetavad õpilased omandavad eeldused õppida edasi juristiks, ajaloolaseks, sotsioloogiks, antropoloogiks jne.
• Humanitaarharus õpitakse süvendatult maailma- ja eesti humanikirjandust, eesti keelt, võõrkeeli, kunstiajalugu, õppides avardub õpilaste maailmavaade ja suureneb tolerantsus erinevate kultuuride suhtes, toimuvad õppekäigud kunsti ja kultuuri varaaitadesse. Selle haru lõpetamine annab eelduse edasiõppimiseks filoloogia ja kultuuri valdkonnas.

Ettevõtlussuund Jaguneb kaheks: loodusturismi ja rekreatsiooniharu
Ettevõtlus- ja rakendusklassi eesmärk on luua võimalused teadmiste, oskuste ja vilumuste omandamiseks loodusturismi ja rekreatsiooni alal. Anda teadmisi ettevõtluse keskkonnas tegutsemiseks ja võimaldada süvendatult õppida majandusaineid. Lõpetajad saavad esmaabi tunnistuse.
• Loodusturismi haru peaksid valima õpilased, kellel on sügavam huvi majanduse, turismigeograafia, giiditöö, Eesti kultuuriloo ja keskkonnaõppe vastu. Õpilasel peaks olema huvi viibida vabas õhus, korraldada üritusi. Looduturismi haru lõpetajatel on eeldused saada ettevõtjaks, ärijuhiks, keskkonnakaitsjaks, geograafiks jne.
• Rekreatsiooni suuna peaksid valima õpilased, kes on huvitatud aktiivse puhkuse ja terviseedendusega seotud teemadest. Lisaks pakume keskkonnakaitset, looduskasutust ja sportimisvõimalusi puudutavaid teoreetilisi ja praktilisi teadmisi. Rekreatsiooniharu lõpetajatel on eeldused minna edasi õppima kehakultuuri, terviseedenduse, üritusturunduse jne valdkonda. Täpsem info vastuvõtu kohta on kättesaadav kooli kodulehel www.keilakool.ee.