Peatöövõtja Skanska esindaja tunnustas külarahvast, et neil oli kannatust remondi lõpp ära oodata. Firma meenetega peeti meeles maanteeametit kui tellijat, järelevalvet, aga samuti alltöövõtjat Anikor OÜd ja Sulu küla mehi, kes suvel ehitusel rakkes olid. Külavanem Aile Pajula andis Skanskale üle meene ja tänas ka oma küla mehi Tiitu, Marti, Ülo ja Toomast, kes ehitusel töötasid. Ehitasime ju endale, laususid mehed, kes ka oma koduteel sillast üle sõidavad.

Sillaotsa talumuuseumi varahoidja Jüri Kusmin kinkis muuseumi poolt „Pärandkultuuri käsiraamatu", mis hästi haakub ka käesoleva kultuuripärandi aastaga. Selle ulatas ta Kalvi Krassile Skanskast, kes oli ametis ka mõne aasta eest remonditud Velise ja Teenuse silla uuendamise juures.

Väga huvitav oli vaadata seinal jooksnud pildivalikut, mille Jüri Kusmin oli kokku pannud nii ümbruskonna kunagistest kui praegustest sildadest, samuti mitmel pool Eestis nähtud sildadest, mis ta fotoobjektiivi ette on jäänud.

Maitsvat kodutorti kaunistas samuti uue silla kujutis. Ja nagu Sulu küla pidustustel kombeks, mängisid meeleoluks akordionit Aile Pajula ja Aksel Viisut.

Ühe silla elueaks on kavandatud sada aastat, aga iga 30 aasta järel on selleks vaja teha põhjalikum remont. „Selline säilitusremont nüüd oligi, et sild kestaks järgmised 30 aastat," ütles Skanska esindaja, objektijuht Maksim Sarajev. Remondi puhul ei tea lisatööde vajadust kunagi ette, ka siin ilmnes, et silla tugiosad on kehvemas seisus ja tuli uuesti valada, aga muidu oli see Sarajavi sõnul täiesti tavaline töö.

Sulu uus sild on 50 m pikk ja 8,9 m lai, sõidutee laius on 8 m ehk varasemast pisut enam. Silla kandevõime on 80 tonni, mis tähendab, et siit võivad üle sõita ka metsaveokoormatega autod.

Sillal on varasemast sootuks toekamad Tertu piirded ja nagu metallist silt ühe puidust posti peal kinnitab, on suurte aastarõngastega tundmatut sorti puu toodud koguni Prantsusmaalt. Ehitamise ajal käis kogu liiklus silla kõrvalt läbi jõe. Kõik asjaosalised kiitsid sooja suve, mis võimaldas rahulikult töid teha ja autodki said muretult läbi koolmekoha sõita.