Kontserdikava on väga mitmekesine.

Jaapani klassikalisest tantsust on inspireeritud Toshimitsu Tanaka „Kaks liikumist marimbale".

Johann Sebastian Bachi tšellosüit nr 3 on rida vanaaegseid tantse, mida helilooja kirjutas, töötades kapellmeistrina vürst Leopoldi õukonnas, kuhu loomulikult kuulusid ka tantsuõhtud. Austraalia helilooja Ross Edwardsi helgeloomulise ja supervirtuoosse „Tantsud marimbale" kõlamaailma on kujundanud kodumaa rituaalne ja tantsuline muusika ning loodushääled. Kreeka helilooja, muusikateoreetik ning arhitekt Iannis XenakiseIANNIS XENAKISE mitmetele erinevatele löökpillidele kirjutatud „Rebonds" on justkui müstiline rituaal.

Karl Johann Lattikas alustas klaveriõpinguid 2000. aastal Nõmme Muusikakoolis Eero Läte juures ning jätkas Tallinna Muusikakeskkoolis Martti Raide klassis. 2007. aastal asus Karl Johann Lattikas teise erialana õppima löökpille, õpetajaks Kristjan Mäeots, kellele aastal 2010 lisandus Aleksandra Kremenetski (Anstal) ja aastal 2012 Vambola Krigul.

Lisaks mitmetele diplomitele vabariiklikel noorte muusikute konkurssidel, nagu II preemia üleriigilisel noorte löökpillikonkursil (2010), III preemia (2011) ja II preemia (2013), võitis Karl Johann Lattikas 2010. aasta maikuus Läti rahvusvahelisel pianistide konkursil  Jurmala 2010 oma vanuserühmas III preemia.

Karl Johann Lattikas on mänginud mitmetel festivalidel nii kammeransamblites kui orkestrites:West Coast Kokkola opera ensemble, Ylioppilaskunnan Soittajat, Tallinna Kammerorkester, Glasperlenspiel Sinfonietta ning Euroopa Liidu Noorteorkester nende hulgas.

Suvel 2011 osales Karl Johann Lattikas kahenädalasel muusikakursusel Soomes Orivesil, kus tema erialaõpetajaks oli Tapiola Sinfonietta löökpillide kontsertmeister ja Sibeliuse Akadeemia õppejõud Antti Rislakki, kelle juhendamisel jätkuvad õpingud ka praegu.

Aastal 2012 valiti ta Euroopa Noorteorkestri juures tegutsevasse Leverhulme suvekooli, kus tema õpetajaks oli Amsterdami Kuningliku Concertgebouw timpanisolist Nick Woud.