Täna oleme olukorras, kus Kehtna valla asulates ei ole tehtud investeeringuid (v.a Kehtna alevi veetöötlusjaam ja reoveepuhasti) uute vee- ja kanalisatsioonitrasside puurkaevpumplate ja puhastusseadmete rekonstrueerimiseks, mis peaks tagama nõuetekohase kvaliteedi nii müüdavale veele kui ka keskkonda juhitavale puhastatud heitveele. Rangemad nõuded ja tähtajad on seatud veele, mistõttu tuleb rekonstrueerimist alustada puurkaev-pumplatest.

Kehtna Elamu OÜ koostöös Hekes Eesti OÜ-ga on esitanud taotluse puurkaev-pumplate rekonstrueerimiseks Keskkonnainvesteeringute Keskusele (KIK) ja saanud kaasrahastamise heakskiitva otsuse. Kehtna Elamu OÜ omafinantseeringu osa nimetatud projektis on 100 000 € + km 20%. Ehituslepinguteni tuleb jõuda 13.12.2012 ja ehituse lõpuks on planeeritud juuni 2013.

Uue hinna kujunemise aluseks on Kehtna Elamu OÜ poolt arvestatud tänast vee- ja kanalisatsiooniteenuse tarbijate arvu ja tehtava omafinantseeringu maksumust. Kehtestatust madalama ühikhinna saavutamisele aitaks kaasa uute liitujate arvu kasv (Keava, Eidapere).

Ühisveevärgi ja kanalisatsiooni kvaliteedi parendamisest ning valdkonna investeeringutest teeme täpsemalt juttu Valla Vaatleja järgmistes numbrites.