Kahel päeval osaleti segatud gruppides õpitubades. Elukutseline nukunäitleja Heino Seljamaa õpetas muinasjutu lavastamist, noor näitleja Mikk Jürjens Tallinna Linnateatrist juhendas kontsentreerumise ja lavalise kohalolu omandamist.

Mihkel Seeder Drakadeemiast õpetas seda, kuidas ise kirjutada ja luua lavateos, draamapedagoog Tiiu Mägi juhendas kontaktimprovisatsiooni harjutusi ja vabakutseline Toni Käsper tantsuliikumist. Tom Valsberg ja Jane Kruus ansamblist Indigolapsed jagasid kohalolijatega laulu ja väe leidmist iseendas.

Festivali teisel päeval esitasid osalevad trupid oma kodutöid.

Iga trupp esitas publikule ja žüriile vaatamiseks oma värskemat loomingut. Iga esinemise lõpus jagas žürii oma hinnaguid, kiitis õnnestumisi ja juhtis tähelepanu möödalaskmistele. Nende tugevate kollektiivide kõrval, kes juba aastaid üle-eestilistel kooliteatrite festivalidel osalenud ja silma paistnud, astus seekord üles ka päris mitu algajat tegijat, kellele saadud festivalikogemus annab õppimisainet ja uut indu edasi areneda.

Žürii töös osalesid: Kaido Rannik (Miksteatri näitleja ja lavastaja), Rait Avestik (teatrikriitik, Eesti teatrikriitikute Liidu esimees), Rain Mikser (Tallinna Ülikooli kasvatusteaduste instituudi rektor, draamapedagoog), Ilona Evelyn Rannala (Tallinna Spordi- ja Noorsooameti noorsootöö osakonna juht), Tiina Mälberg (Rakvere Teatri näitleja), Mikk Jürjens (Tallinna Linnateatri näitleja) ja Kati Kiiver (eripedagoog ja teatrihuviline, Tallinna aasta 2012 sotsiaaltöötaja). Laulasmaaa Kooli näitetrupp ja selle juhendaja Hille Magnus pälvisid žürii tunnustuse julguse eest katsetada teksti ja vormiga lavastuses „Imeöö".

Tunnustuse vääriliseks loeti ka teised osalejad: Lilleküla Gümnaasiumi näitetrupp Kruvikeeraja, Polygoni Viisik, KutiMuti stuudio, Viimsi Keskkooli Eksperiment põhikooli ja gümnaasiumi grupid ja Tartu Unenäoklubi.

Teenifest 2013 silmapaistvaim tüdruk oli kõige mahukama tekstiga Katrin Mägedi Laulasmaa Kooli näiteringist. Teenifest 2013 silmapaistvaim poiss näitlejameisterlikkuses oli Sander Moppel Viimsi Keskkooli Eksperimendi põhikooli grupist.

Kolmanda festivalipäeva hommikul toimus traditsiooniline rännakmarss Laulasmaa randa. Elleri männi juures esitati ühendkooriga „Kodumaist viisi" ja tehti ühispilte. Lõuna- Eesti noortele on see talvine retk mereranda alati erilist elamust ja emotsiooni pakkunud, nii ka seekord, kui sai merejääl liugu lasta ja soolaste tuulte hõngu nuusutada.

Siirad tänud Laulasmaa Koolile, Reeli Simansonile ja Keila vallale koostöö ja abi eest! Osalejate ja žürii tänusõnad ka tehniliselt teostada aidanud heli- ja valguskunstnik Andrus Martmale, fotograafile ja kujundajale Steffi Pähnale ja lahedale festivali toimumispaigale KutiMuti laagrile ning erilised tänusõnad maitsvate toitude eest laagri kokale.

Festivali toetasid rahaliselt Tallinna Spordi-ja Noorsooamet ning Eesti Kultuurkapital, auhindadega aitasid Tallinna Linnateater, VAT Teater ja KutiMuti Noortelaager.
Polygonteatri trupp Polygoni Viisik.
Traditsiooniline kolmanda hommiku rännakmarss, ühislaulmine ja pilt Laulasmaa rannas. Esineb Laulasmaa
Esineb Laulasmaa Kooli näitering.