25. novembril võttis Väike-Maarja vallavolikogu vastu positiivse lisaeelarve summas üle viie miljonikrooni. Ühe keskmise Eesti valla jaoks, nagu seda on ka Väike-Maarja, tähendab selline summa edukat töövilja.

Kui rääkida suurematest eelarve laekumistest, siis Väike-Maarja vald on sel aastal suutnud müüa kaks hoonet. Triigi külas asuv endine lasteaed-algkool müüdi summas 300 000 krooni ja Avanduse mõis 3,1 miljoni krooni eest. Need hooned on ostnud ettevõtlikud inimesed, kes ei ole soovinud kinnisvara soetada vaid kinnisvara enda pärast, vaid selle arendamiseks. Triigi küla soovitakse planeerida erahooldekodu vanuritele ja Avanduse mõisast tahetakse teha Väike-Maarja turismimagnet.

Sellised müügi-ostu tehingud toovad Väike-Maarja inimesele kasu. Iga töötav hoone toob juurde uusi töökohti ja elavdab kogukonda tervikuna.

Jah, tänases majanduskriisis on igale inimesele ja omavalitsusele raske, nii ka Väike-Maarja vallale. Sellest hoolimata üritame võimaluste piires ikkakorda teha erinevaid hooneid. Äsja sai renoveeritud ka Kiltsi mõisahoone, sel aastal sai remonditud ka Väike-Maarja rahvamaja. Järgmisel aastal alustame näiteks Simuna rahvamaja ja Väike-Maarja Gümnaasiumi ja Triigi Spordihoone remontimisega, lisaks saab ka Simuna kooli võimla endale uue põranda.

Loodame, et selline tegusus ja toimekus jätkub vallas ka tulevikus. Kui nüüd mõnel inimesel on hüva nõu anda, kuidas ja millele peaksid vallajuhid veel ja rohkem tähelepanu pöörama, siis kõik ettepanekud on alati teretulnud. Julgelt võib pöörduda otse valda või kirjutada hoopis minu e-mailile siret.kotka@gmail.com.