Meloodilises "Väikese Tjorveni" lavastuses on oluline roll ka lauludel, mida esitavad musikaalsed noored näitlejad.

Iga natukese aja tagant haarab mõni tegelane, on see siis julge ja isepäine tüdruk Tjorven, Melkersonide pere kaunis tütar Malin või mõni teine musikaalne ja tarmukas pereliige või külalaps, kitarri, istub klaveri taha või lauldakse koos. Ühist lõpulaulu "Kodu kaugel meres" kasutati selle aasta vabariigi aastapäeva vastuvõtu ülekande tunnuslauluna.

Lavastuse kunstniku Mae Kivilo sõnul paeluvad lavastuses erinevaid vanuserühmi erinevad asjad: "Päris pisikesed lapsed vaatavad võlutult Pootsmani - hiigelsuurt koera. Koer on tehtud metallkarkassile tõmmatud karvasest kangast. Koera osa mängib Hiiumaa poiss Tõnu Tamm. Tema kogemus Kärdla nukuteatri näitlejana tuleb talle palju kasuks: ta on tundlik ja orgaaniline ning liigutab suurt koera imeosavalt! Ja kuidas ta kausist toitu limpsib! Teismelised vaatavad etendusel esimese armumise lugu, täiskasvanutele on "Väike Tjorven" taaskohtumine lapsepõlve armsa raamatuga."

Mae Kivilo lisab veel, et "Väikese Tjorveni" lavastusega töötada on hästi mõnus, sest trupi omavaheline läbisaamine on väga hea. Eelmisel aastal olid abiks ka vabatahtlikud noored, kellele oli teatrimaailma telgitagustest osasaamine põnev kogemus. Ka sellel aastal on aktiivsetel Viimsi noortel võimalik "Väikese Tjorveni" etenduste juures vabatahtlikuna kaasa lüüa. Huvi korral kirjuta anu@rannarahvamuuseum.ee.

Mainitud tegemiserõõmu peegeldab ka publiku huvi: eelmise aasta "Väikese Tjorveni" etendused Hiiumaal läksid eranditult täissaalidele, piletimüük Viimsi etendustele on olnud juba praegu väga aktiivne.

_________________________________
Astrid Lindgren "Väike Tjorven"

Lavastaja/dramatiseerija Jaanus Rohumaa, näitejuht Kalju Orro, kunstnik Mae Kivilo, muusikaline kujundaja Kristjan Üksküla Osades: Kirke Selirand, Margus Tabor, Ita Ever, Jaanus Rohumaa, Garmen Tabor, Kalju Orro, Kristjan Üksküla jt.

Etendused toimuvad 3., 4., 5., 9., 10., 11. ja 12. juulil Viimsi Vabaõhumuuseumis.

Piletid: Täispilet 12 €, lapse pilet 7 €, süles istuvad lapsed tasuta. Pileteid on võimalik osta Piletilevi müügipunktidest üle Eesti, www.piletilevi.ee ja Rannarahva Muuseumi kassast.