11. augustil toimus Saiakopli külapäev, mille eestvedajaks on juba kolmandat aastat väsimatu Sirje Jäetma. Jõudumööda on korraldusele kaasa aidanud Moe külaselts.

Mõisas oli üles pandud Signe Kaleviku ja Rauni Kentsa maalide näitus. Luule Horeb müüs rahvale omatehtud ehteid ja omaküpsetatud leiba. Kohal oli pubi Tareke oma müügiletiga. Laval astusid üles Albu rahvateater, kübaramoorid Ano ja Anneli ning omakandi seeniorlaulja Vello Raagmets akordionist Heino Riibaku saatel. Iga esineja sai Peep Käsprelt purgi mett. Poole peo ajal lisandus Saksi kooli ja lastekodu kokkutuleku rahvas. Tulevikuplaanides on kaks kokkutulekut ühendada.

17. augustil käisid Moe pargis lastele esinemas Naksitrallid teater Nukust. Tasuta etendusele oli lapsi kokku tulnud kogu vallast. Moe külaselts pakkus näitlejatele õhtusöögi ja viis nad Pariisi puhkekülasse ööbima.

Iga aasta 20. augustil toimub Saksi mõisa juures traditsiooniline vanavara müük, mille korraldajaks on mõisa omanik Evald Langebraun.

Juba kolmandat aastat järjest toimus Moe noortekeskuses ja raamatukogus kaks ööd enne kooli algust kella 20st kuni kella 8ni hommikul kooliskäivatele lastele öökool. Koolis õpitakse, nii ka öökoolis. Esimesel aastal õppisid lapsed tähtkujusid tundma, eelmisel aastal käis külas kaitseliit. Richard Talvik pani parki üles küttekehaga sõjaväetelgi, kus poisid ööbisid. Tänavu oli külla kutsutud päästeamet, kuid nad ei saanud tulla. Olukorrast päästsid Tapa politseinikud, kes lastele öösel kell kaks häire korraldasid. Lapsed pidid üles otsima „poevarga", kes Tapalt Moele põgenes. Lapsed tegutsesid nelja meeskonnana. Kuna tänavu oli olümpiaaasta, siis Tiina Talvik koostas nende jaoks olümpiateemalise viktoriini. Pannkookide küpsetamine oli samuti meeskonnatöö.

28. septembril tähistati eakate päeva väljasõiduga Kalevipoja künnimaale marsruudil Pariisi- Lasila-Jõepere-Neeruti-Kallukse- Vohnja-Kolu. Anne Raava mõnusate pajatuste abil saadi teada, kuidas Pariisi küla ja Neeruti endale nime said ja millised Kalevipoja muistendid on eespool mainitud kohtadega seotud. Näiteks Kallukse mägedes olev Lodikivi on muistendi järgi Kalevipoja ema Linda kivi. Lasila mõisa tutvustas kohaliku kooli raamatukoguhoidja, Vohnja mõisa kohaliku kooli juhataja ja Kolu mõisa selle omanik Jaanus Reisner. Kogu seltskond tänab Jaanus Reisnerit, et ta lubas oma verandal väikese pikniku pidada, kõiki mõisakoole sooja vastuvõtu eest ja Hellar Sile, kes lahkesti ekskursiooniks oma bussi võimaldas.

19. oktoobril värviti täiskasvanud õppija nädala raames taimedega lõngu. Huvitavaid toone andsid saialill, nõges, aroonia, kukerpuu ja peet. Taimedega värvitud lõngad sobivad alati omavahel kokku. Lõngade harmooniat saab vaadata Saksi raamatukogus novembri lõpuni. Samas on avatud harrastuskunstnik Heljo Kaima kalligraafianäitus „Ka kirjakunst on kunst".