See aasta on olnud valla arengule edukas. Ellu on viidud mitmeid projekte, mis kaunistavad meie külasid, loodust, aitavad kaasa kultuuri ja spordielu edendamisele, loovad soodsama elu- ja investeerimiskeskkonna ja muudavad meie sotsiaalobjekte energiasäästlikumaks.

Põhjaliku sanitaarlõikuse on saanud Valgjärve park, mille terviserajad on nüüd väga muljetavaldavad - rannaäärselt rajalt avanevad nii järvele kui parki hoopis avaramad vaated. Valgjärve pesumaja omavad ettevõtjad on saanud toetust Põlvamaa Partnerluskogult oma hoone katuse remondiks ja paigaldanud pesumaja seintele ilusa fassaadikatte. Ka OÜ Fripuit paigaldas oma tootmishoonetele uue fassaadi Partnerluskogu meetme toel. Saverna MTÜ KesKus on koostöös Vallavalitsusega valgustanud osa Saverna terviserajast.

Vahendid selleks taotleti Põlvamaa Partnerluskogult. MTÜ poolse projektikoordinaatori Arne Ermeliga vesteldes oleme mõelnud, et võimaluse korral tuleb projektiga kindlasti edasi minna ja rada edasi valgustada. Projektidest on toetust saanud veel „Rütmimaraton Saverna külas", mille raames soetati rütmipillid noortekeskusesse, segarühm „Päripidi" osalemine rahvusvahelisel tantsufestivalil Klaipedas, „Loodushommikud Saverna Lasteaias Sipsik", „Õuesõppe võimaldamine Saverna Lasteaias Sipsik". Järgmise aasta kevadeks on samuti juba planeeritud projektipõhiseid tegevusi nii lasteaias kui mujal.

Toimunud on huvitavaid kultuuriüritusi nii külakeskuses, kultuurimajas kui raamatukogus. Ka spordiringid on käivitunud ja Savernas paigaldasid noored mehed ise omal initsiatiivil uue võrkpallivõrgu ja selle tugipostid, Ardi Mark on eest vedanud ka jalgpalliväljaku ja väravate korrastamist. On heameel tõdeda, et järjest rohkem tuleb noortelt initsiatiivi oma kodukoha elu paremaks muutmiseks. Vald saab seda ainult toetada.

Vallas käiakse rohkem infot saamas ja vähem infot andmas. Hea rahvas, kui Teil on mingeid ideid, mõtteid või informatsiooni, mida võiks jagada või teemaks võtta, siis andke sellest mulle teada. Võite kirjutada kaido@valgjarve. ee või helistada 5341 6116. Vastan alati hea meelega Teie küsimustele.

Paljud inimesed, pered, ettevõtjad meie vallast on saavutanud silmapaistvaid tulemusi oma tegemistes ja teinud positiivseid tegusid, millest on jäänud märk maha. Tahan Teid kõiki tänada selle eest! Need teod ja tulemused lisavad väärtust kogu meie piirkonnale ja pakuvad rõõmu meie rahvale. Soovin kõigile rahulikke jõule ja kauneid pühi!