Sõlmisime peatöövõtulepingu Lähte Ehituse OÜ-ga, kes alustab juba käesoleva kuu lõpus ehitustöödega. Teostatavateks töödeks on uue saalipõranda ehitus, amortiseerunud ahjude likvideerimine, uute välis- ja tuletõkkeuste paigaldamine, saaliruumi otsaseina remont, tualettruumide ehitamine ning hoonesse automaatse tulekahju ja valvesignalisatsiooni-süsteemi paigaldamine. Tööde teostamiseks saime toetusraha Regio-naalsete investeeringutoetuste andmise programmist ning tööde kogumaksumus on 42 500 EUR.

Vooremäele laskumisnõlva rajamine

Koostöös Riigimetsa Majandamise Keskusega (RMK), kes teostab antud nõlval puude raie, plaanime eelneva aasta üle tuleva rahaga rajada laskumisnõlva mäe tipust mäe jalamile. Tööde teostamiseks oleme ette näinud 24 483 EUR.

Kurepalu-Roiu kergliiklustee rajamine

Eelmisel aastal taotlesime toetusraha valgustatud kergliiklustee ehitamiseks, kuid meie projekti ei rahastatud ning see suunati reservi. 2012. aasta riigieelarves lisati meetmesse täiendavaid vahendeid ning siseministeeriumi ametnikud hindavad, et meile peaks toetusraha jaguma. Toetusraha suuruseks on 188 300 EUR, millele lisaks planeeritav omaosalus 45 880 EUR.

Sillaotsa tenniseväljaku ehitus

Tartumaa Arendusseltsi Leader meetmest taotlesime vahendeid tenniseväljaku katmiseks ette nähtud kunstmurukattega - see tagab sportijatele head tingimused ning turvalisuse. Tööde kogumaksumus on 12 400 EUR, millest omaosalus 3 100 EUR.

Investeeringud valla teedesse

Kaks viimast aastat on kõiki talispordisõpru rõõmustanud suured lumekogused, mis aga on suure rõõmu kõrval tekitanud muret nii omavalitsustele ja maanteeametile, kes teede hea seisukorra pärast peavad muret tundma. Sel aastal suurenes veidi ka riigi poolt tulev toetusraha ning ilmataat pole meid (vähemalt senini) hirmsuurte lumekogustega kostitanud. Mida vähem kulub talvisele teehooldusele, seda enam jääb vahendeid kevad-suviseks teede olukorra parandamiseks. Kokku oleme vallateede korrashoiu reale eelarves planeerinud 65 500 EUR, millest ligi 34 000 EUR on omavahendid.

Lasteaiaosa juurdeehitus

15. veebruaril on projektide esitamise tähtaeg Regionaalsete investeeringu-toetuste andmise programmi, kuhu plaanime esitada Roiule sõimerühma juurdeehituse projekti. See lahendaks praegust ühe rühma läbikäidavuse muret ning annaks võimaluse Pesamunade ja Marakrattide rühmadel kasutada personaalselt rühmale mõeldud tualettruume. Ruutmeetrite arvu suurendamine annab võimaluse mõne koha võrra suurendada ka lasteaiakohtade arvu. Selle projekti puhul peamegi olulisimaks olemasolevate laste ja õpetajate tingimuste parandamist. Juhul kui sel korral toetust ei saa, plaanime samal suunal lahendusi leida

ning jätkame taotluse esitamist. Taotleme meetmest maksimumsummat 31 956 EUR ning omaosaluseks eelarves oleme esialgu planeerinud 20 000 EUR.

Eeltoodu on vaid osa meie 2012. aasta igapäevatööst ja plaanidest. Juba aasta esimeses pooles saab lahendatud suure murelapse - apteegi, küsimus. Oma põhimõttelise nõusoleku on andud Võnnu apteeker Anne Saksing ning plaanide järgi peaks apteek avatama 1. märtsist. See aga eeldab kulusid ruumide remondi ja vahenditega varustamise osas. Eelarvevõimaluste olemasolul plaanime kogukonnahoone projekteerimist lasteaiamaja kõrval olevale valla maale, kuhu pikemas perspektiivis sooviksime ümber kolida raamatukogu, päevakeskuse, perearsti, apteegi, hambaarsti, juuksuri ja postkontori. Uued ruumid saaksid täpselt vajadustele vastavad ning omaette tegevuspaiga leiaks ka kaua oodatud noortekeskus. Inventar ja õppevahendid moodustavad ka Sillaotsa Kooli eelarvereal nii koolimaja kui lasteiahoone puhul arvestatava summa, ligi 20 000 EUR.

Loodame, et aasta lõpus, kui draakon annab ohjad üle maole, on plaanid ellu viidud ning kõik võivad tulemusi nautida. Edukat käimasolevat aastat ning rõõmu ja päikest igasse päeva!