Jaanuar oli eelarvega tegelemise aeg. Toi­mus esimene Kapellide päev ja loodan, et rahvamajarahvas leiab võimaluse sarnast üritust jätkata. Huvi oli suur ja osavõtjad lahedad.

Veebruaris sai valla eelarve kinnitatud. Toimus traditsiooniline Vabariigi aastapä­eva üritus ja vallavanema vastuvõtt, kus tunnustati parimaid õppureid ja tublisid vallakodanikke, kes on meile väärikad ees­kujud. Konguta kool pälvis Tiigri tegija tiit­li, millega kaasnes ka rahaline preemia.

Märtsis teisaldati VVV-sihtasutuse loo­dusmaja Kiigemäele. Seal leiavad endale tegemist nii suured kui väikesed looduse sõbrad. Oluliseks sündmuseks on kind­lasti Memme-taadi tantsupäev. See osa­võturohke üritus on leidnud kindla koha kultuurikalendris ja osalejate südameis ning toimub sel aastal viieteistkümnendat korda.

Naljakuu aprill üllatas" Kosjasõiduga" rahvamajas. Tänud tegijaile ja heale pub­likule, kes täitsid pilgeni rahvamaja saali. Toimus südametervise päev, kus sai kont­rollida tervise seisundit ja osaleda erine­vatel treeningutel. Selle projekti raames kestavad treeningud praegugi.

Mais oli üleriigiline Teeme Ära talgupäev. Meie vallas oli piisavalt osalejaid. Töörüh­mad olid pooltes külades ja lisaks üksi­kisikud ja pered, kes tegelesid heakorra töödega. Samuti tähistasime mais valla sünnipäeva.

Juuni algas uute vallakodanike lusika­päevaga. Olid Võidupüha ja Jaanipäeva üritused. Tegeleti Kapsta küla veevarus­tustööde ja lasteaia uue rühma etteval­mistamisega.

Juulis käis segatantsurühm Eesti esindu­se koosseisus folkloorifestivalil ja tegeleti avaliku parkla rajamise eeltöödega.

Augustis saabus uus buss. Pidasime küla­depäeva, kus osalesid ka sõprusvalla Kin­nula esindajad. Avati pidulikult Mäeotsa külamaja, mida olid vaatama tulnud ka huvilised naabervallast.

Septembris alustas tööd lasteaia kolmas rühm. Raamatukogu alustas sideteenuste pakkumisega.

Oktoobris oli isetegevuslaste pidu koos ansambliga Apelsin. Pritsumehed said en­dale päästeauto. Lõppenuks võis lugeda Karijärve paadisilla ehituse ja teetööd, mis oli kohaliku külaseltsi tubli saavutus. Kon­guta kooli juhataja pr. Liina Tamm tunnis­tati Tartumaa parimaks koolijuhiks. Õpe­taja Astrid Külaots pälvis Tartu Zonta Klubi stipendiumi.

Novembris toimus koolimajas värvikas isadepäeva üritus. Taaskord üllatas kooli­pere, õpetaja Margit Ott pälvis Sinilinnu tunnustuse. Lõppenuks võis lugeda parkla rajamise esimese etapi tööd.

Detsembri -aasta viimaseks kuuks olid olemas nii laululava-õuesõppeklassi kui ka rahvamaja soojustuse projektid. Vahe­tati spordihalli aknad.

Nii võiks jätkata veel pikalt, sest lisaks on igapäeva tööd ja tegemised koos oma rõõmude ja muredega. Tegutsesid veel huviringid. Kultuurikollektiivid on toime­kad. Seeniori õppurid omandasid arvuti kasutamise oskusi ja beebid käisid koolis. Spordisaalis toimub pidev tegevus.

Loodan, et käesolev aasta tuleb sama te­gus.

Ilusat talve jätku ja tugevat tervist.