Koolis on aasta algus olnud kiire ja töine nagu ikka. Lisaks tavapärasele õppetööle on läbi viidud ja osaletud erinevatel üritustel.

Toredal ettevõtmisel osalesid kooli noorimad õpilased. Jaanuari teise poole alguses olid palutud algklassiõpilased Põlva Ühisgümnaasiumisse osa saama rahvuslikust üritusest. Värska Gümnaasiumi teine klass käiski täies koosseisus maakonnakeskuses ära ja viis külakostiks kaasa ka pärimuskultuuri tundides õp Maret Vabarna juhendamisel selgeks õpitud murdekeelse näidendi „Vatsakõsõ uskmalda essümine". Koos 1. klassiga osaleti Setomaa koolide ettevõtluspäeva raames Mikitamäe kooli korraldatud ja RMK Ilumetsa looduskeskuses läbiviidud teemapäeval „Jahimehega metsas". Külm oli, aga põnev oli ka.

Kõik Värska Gümnaasiumi õpilased olid aga ühel päeval väga värvilised - koolis toimus värvide päev. Klasside õpilastel tuli riietuda vastavalt loosiga tõmmatud värvile ning valmistada ka loosivärvile vastav plakat. Ürituse kavandas, planeeris ning viis täies mahus läbi VG õpilasesindus. Samuti osalesid õpilasesinduse liikmed 3. veebruaril Põlvas toimunud Eesti Õpilasesinduse Liidu arutelul koolivõrgu teemal.

Toreda ürituse korraldasid veebruari esimese nädala lõpus õpilased, kes on koondunud koos ühe meie kooli vilistlasega MTÜ Vabadussport ridadesse, tutvustades slackline ja parkouri. Need, kes üritusel ei käinud, aga soovivad ikkagi rohkem asjast teada saada, peavad ootama poiste uut promoüritust, suusaorienteerumise ühisliiga võistlustel Lätis Madonas. Kristel Kõivo võitis tüdrukute 14 vanuseklassi ja Doris Kudre tüdrukute 16 vanuseklassi. Täiskasvanute naiste põhiklassis oli Daisy Kudre teine. Liis Toomas oli Dorisega samas vanuseklassis neljas.

Kergejõustikus võisteldi Võru spordihallis Põlvamaa medalitele ja neid toodi Värskasse lausa neliteist. Tüdrukute C-vanuseklassis võitis 60 m ja 600 m jooksu Keiu Savik, Maia Mustimets saavutas kaugushüppes I ja kõrgushüppes III koha. Kristel Kõivo suutis 600m jooksus välja võidelda III koha. Poiste C-vanuseklassis saavutas kaks esikohta Karel-Sander Kljuzin. Võidualadeks olid kaugushüpe ja 600m jooks. Tüdrukute B-vanuseklassis sai kaugushüppes II koha Mirjam Mehine. Kooli kõige edukam kergejõustiklane oli Kevin Hallop, kes 60m jooksus ja kaugushüppes saavutas I koha ja 800m jooksus oli III. Tüdrukuta A-vanuseklassis tuli 800 m jooksus III kohale Angelica Lõvi. Poiste juunioride vanuseklassis saavutas kaugushüppes II koha Sergei Vertepov ja 800 m jooksu III koht oli Reigo Teervalt. Kehaline kasvatus on koolis õp Anneli Lätti ja Alar Assori pärusmaa.

Kõivo ja II koha Riina Sari (7. kl). Vanema rühma (gümnaasiumiklasside õpilased) esindaja Kristiina Sokk naasis samuti kõrge punktisumma ja I kohaga. Kooli muusikaõpetaja on Galina Viskar. Matemaatika piirkonnavoor oli meie koolile edukas: Daniel Kütt (9. kl) I koht (õp Kersti Leping) ja Mario Heil (10. kl) II koht (õp Toivo Kadarpik). Daniel tuli veel keemiaolümpiaadilt tagasi III kohaga (õp Anneli Jõgela). Peaaegu kõikide olümpiaadide puhul võib öelda, et teised osalejad jõudsid pisut rohkem kui pooltel juhtudel esiviisikusse, aga kindlasti esikümne hulka. Hea saavutus! Kiitus osalenutele ja edu osalejatele - olümpiaadiperiood veel käib.

Nende tulemuste valguses ei ole üllatav, et jaanuaris avaldatud vabariiklikus gümnaasiumide pingereas, kus arvestati lõpetajate sissesaamist kõrgkoolide riigieelarvelistele kohtadele, oli Värska Gümnaasium rohkem kui 200 kooli hulgas väga auväärsel 7 kohal, kusjuures järgnev Põlvamaa kool mahtus napilt esimese 50 hulka.

Värska Gümnaasium on hea kool!