Värska Originaal on otseselt seotud kolmandas liigas mängiva klubiga Lootos. Siin mängivad endised ja praegused Lootose liikmed, kes ühel või teisel põhjusel ei saa või ei taha 3. liigat mängida.

Jala sai valgeks ka käsipallikuulsus

Meeskonnas on nii 30ndates aastates kui ka 18-aastaseks saavaid mehi. Sel suvel võtsid mängudest osa käsipalliklubi Põlva Serviti mängijad, kellel on suvel puhkus ning mängud sobisid ettevalmistusperioodi igati. Osales isegi võõrsil leiba teeniv Eesti viimase aja säravaim käsipallitalent Mait Patrail, kes lõi ka ühe värava, jalaga.

Käsipallurist jalgpallur ning värav otse nurgalöögist

Patrailist veel teravama jalaga on aga äsjane Põlva Serviti võrkpallur Mario Karuse, kes peagi hakkab pallima Soomes. Mees paistab silma sellega, et kui ta juba väravaid lööb, siis kamaluga. Alagrupis lõi ta kolmes mängus viis väravat ehk siis kokku 15 kolli.  

„Varasematest aastatest meenuvad uskumatutena tunduvad väravad, mis meie meeskonda maakonna meistrivõistlustel päästnud on. Nii Egon Kasuki keskväljalt löödud värav, kui ka üleminutitel kaotusseisus otse nurgalöögist löödud värav, mis viis meid maakonna meistrivõistluste finaalis lisaajale ja kus penaltidega võitsime," meenutas üks meeskonna põhimängijaid Rauno Jõgeva.

Rahvaliiga alagrupivõit on nüüd taskus, edasi ootab meeskond loositulemust. Pilk on aga pööratud ka Põlvamaa meistrivõistlustele. Ehk tuleb taas tiitel koju.

Varasemad saavutused:

Põlvamaa meister: 2006, 2007, 2008, 2009, 2011.

Kodustaadion: Lootospark, Põlva