„Therese Raidega töötamise protsess on olnud huvitav. Tema silmade ja elavate näidete kaudu olen hakanud paremini tajuma ka Eesti ajalugu tema ilus ja valus. Kuigi meid Theresega lahutavad seitsekümmend pikka eluaastat, ei andnud need kordagi endast märku. Tihti venisid planeeritud paaritunnised intervjuud pikkadeks päevadeks, mis lõppesid kõhuli maas vanu fotosid, afišše ja artikleid uurides," jutustas Helina- Victoria.

Tuntud kirjastaja Sirje Endre arvas käsikirja kohta, et see on hästi koostatud ja kirjutatud olulisest isikust Eesti kultuuriloos. „Kõnesoleva käsikirja väärtus on selles, et konkreetne isikulugu on põimitud aja- ja kultuurilooga ja autori järeldused on tõestatud faktilise alusmaterjaliga," täpsustas Endre.

Kahjuks teeb aga akadeemilisem lähenemine raamatu müügiedu lootuse väiksemaks, mistõttu tuligi autoril leida selle väljaandmiseks toetajaid. Nii sai alguse koostöö Vasalemma Vallavalitsusega, mille käigus loodetakse kokku saada raamatu väljaandmiseks vajalik raha. Raamatu tiraažiks on kavandatud 500 eksemplari ja kokku tuleb saada 4190 eurot.

Vasalemma Vallavalitsus avas annetuste tarbeks Swedbank´is eraldi arve nr 1120199256.

Therese Raide on lõpetanud kahel korral Tallinna Konservatooriumi pianismi alal, tema esimeseks õpetajaks oli Eesti pianismile aluse pannud Artur Lemba ning teiseks õpetajaks Anna Klas.

1944-48 oli Therese Estonia teatris peaaegu et asendamatu primadonna.

Ta on teinud koostööd Linda Sauliga ja koolitanud välja Tallinna parimaid klassikalisi vokaliste.

Proua on üheksakümne ühe aastane ning esineb endiselt, näiteks telesaates „Tuuni mu mõisa".