1. veebruaril käisid 2.-7. klassi õpilased Valgehobusemäel lustimas.

Õhtul oli võimalik kõigil huvilistel kohtuda Mikk Sarvega ja kuulata loengut teemal "Eestlaste vaimne iseseisvus" 2. veebruaril toimusid Kaitseliidu suusavõistlused Valgehobusemäel. Meie kodutütardest osalesid Liisi Välb ja Kirke Anton, kes said vastavalt oma vanuserühmas 10. ja 11. koha.

4. veebruaril külastasid 1.-3. klassi õpilased Paides Rakvere teatri külalisetendust "Muumitroll ja sabatäht". Kodutütred Helina ja Liisi Välb käisid Paide Kultuurikeskuses Kodutütarde rändnäituse avamisel.

6. veebruaril käisid 2.-5. klassi õpilased Amblas ansamblite päeval 7.veebruaril käisid Rasmus Lilletai, Samuel Vilipõld, Brent Bürkland ja Kirke Koppel Türi Põhikoolis toimunud üritusel "Sirguvad tähekesed". Kodutütred osalesid mängude õpitoas 8. veebruaril toimus koolis tantsutuba 9. veebruaril esindas Liina Kruusement meie kooli eesti keele olümpiaadil 11. veebruaril oli koolis laululaager, millest võtsid osa nii meie kooli õpilased kui ka Vodja kooli laululapsed 12. veebruaril tähistati koolis vastlapäeva ise tehtud kuklitega ja ehitati lumelinna. Kati Tsirk osales Paides "Psühhodraama ja loovmeetodite koolitusel".

13. veebruaril osales õpetaja Lea Tammiste Rakveres ametiühingu seminaril. 9. klassi õpilased said Roosna-Allikul kuulata Tööinspektsiooni loengut 14. veebruaril tähistati koolis sõbrapäeva.

Valiti kooli kõige sõbralikum poiss, kelleks on Jaan-Markus Järva. Kooli kõige sõbralikum tüdruk on Mari Einmann ja kooli kõige sõbralikumateks õpetajateks valiti Tuuli Järva ja Urmas Täht.

Kodutütardel toimus sõbrapäeva puhul käsitöö-õpituba. Juhendada aitas Eve Orlovski.

15. veebruaril toimus koolis sõbrapäeva disko. Kati Tsirk osales huvijuhtide ainesekstioonis.

8. klassi õpilased Liisa Kasepõld, Sille Eha ning Kaido Hummel lõpetasid edukalt kutsealase eelkoolituse Järvamaa Kutsehariduskeskuses.

17. veebruaril võtsid Pitka matkast osa Erko Lilletai, Sille Eha, Arli Orlovski, Elsa- Pauliine Palu, Kirke Anton, Liisi Välb ja Kati Tsirk. 9. klassi õpilased käisid Tartus Vanemuises etendust Cabaret vaatamas 19. veebruaril toimus Väätsal luulepäev, meie kooli esindasid Kuido Hummel, Sille Eha, Helina Välb ja Liina Kruusement.

Õpetaja Urmas Täht osales matemaatika ainesekstioonis 20. veebruaril toimus kohtumine Kiltsi hoolekoguga, millele järgnes Aivar Halleri koolitus "Tuleviku kool" 21. veebruaril osales Kati Tsirk sotsiaalvaldkonna ümarlaual. Õpilased said kuulata noorsoopolitsei loengut varguse teemal.

22. veebruaril tähistati koolis Eesti Vabariigi 95. sünnipäeva ning süüdati küünlad ausamba juures Järva-Peetri kirikuaias.

24. veebruaril osalesid kodutütred Liina Kruusement ja Helina Välb EV 95. juubeli auks Tallinnas Vabaduse väljakul pidulikus lipuspaleeris. Teised kodutütred võtsid osa jumalateenistusest Järva-Peetri kirikus ning esitasid luulepõimiku Müüsleri mälestussamba juures.

25. veebruaril külastasid 4.-9. klassi õpilased AHAA keskust ja Aura veekeskust 27. veebruaril käis koolis psühholoog. Veebruaris oli Suure Peetri rühmas haigusi rohkem kui varem, haiged olid suurem osa lapsi ja kõik õpetajad. Tänaseks on olukord normaliseerunud ja tasapisi liituvad lapsed rühmaga.

04. veebruar käisime lastega Paides vaatamas Rakvere teatri etendust "Muumitroll ja Sabatäht".

12. veebruar lasti vastlaliugu ja söödi rohkelt vastlakukleid. Samuti algas 12. veebruaril 6 - 7 aastastel lastel eelkool. 21. veebruaril käis Suure Peetri rühmas Taavi Tikerpalu Koeru üksikkompanii Peetri rühmast. Taavi rääkis lastele 24. veebruari tähtsusest, Eesti omariikluse kujunemisest. Lapsed said näha - katsuda - proovida kaitseliitlase varustust, õues keetsime priimusel piparmündi teed. 28. veebruaril sõidame koolieelikutega Lokutale, lasteaedade talispordipäevale "Metsarahva talverõõmud".

Veebruar Väikese Peetri rühmas on olnud samuti üsna haigusterohke, aga sellele vaatamata töine. Rõõm on tõdeda et oleme saanud oma rühma juurde neli uut last, kes on meiega hästi kohanenud. Tähistasime sõbrapäeva ja pidasime maha vahva vastlapäeva. Lasksime pikad vastlaliud mäest alla ning lisaks veel lõbusa soomekelgusõidu. Toas valmistasime vastlavurri, sõime soolaube, hernesuppi ja vastlakukleid. 18. -22.02. on meil sünnipäevanädal.

Saab ju Eesti Vabariik 95aastaseks. Sel puhul vestsime hommikuti värvilisi muinasjutte, seostades neid meie lipuvärvidega. 22.02. on kalendris märgitud peetripäevana. Uurisime mis mahub sellenimelise päeva alla.

Külastasime Järva-Peetri kirikut, kus asub ajalooline lipp. Koguduse diakon andis meile väikese ülevaate lipu saamisloo kohta. Pärast mängisime omavalmistatud lauamängu "Kareda- iidne ja uudne".

Mäng tutvustab Kareda valla vaatamisväärsusi ja muid huvitavaid paiku.