Noorte mõtted tagasi kodukoolis olles:

Kaari Aupaju Tapa Gümnaasiumist

Mis Sind uues koolis (Puhja Gümnaasiumis) positiivselt ül­latas?

Kõik õpetajad olid väga sõbrali­kud ja mõistvad minu vastu. Väga palju tunti huvi Tapa Gümnaa­siumi vastu, kus ma päriselt õpin. Mulle meeldis see, et ei oldud üks­kõikne selles suhtes, kas mina ka teen tööd kaasa või mitte. Minult ikka küsiti ka küsimusi ja oodati õigeid vastuseid, mitte ei lubatud lihtsalt klassiruumis mingil moel ära olla.

Mida andis Sulle õpilasvahetu­ses osalemine?

Õpilasvahetuses osalemine andis mulle juurde palju enesekindlust selles osas, et alati tuleb uusi asju proovida, sest muidu ei saa ku­nagi teada, mida head see kaasa võib tuua. Õppisin hindama neid võimalusi, mis Tapa Gümnaasiu­mis on. Sain uusi tutvusi, mis oli ka üks eesmärk. Jõudsin selguse­le, kui hästi ma tulen toime olu­kordades, mis ei vasta absoluut­selt mu algsetele ootustele. Võtsin kaasa palju häid emotsioone ning positiivset enrgiat ja sain kuhjaga motivatsiooni edasi õppimiseks.

Tuule-Mari Kaarna Puhja Güm­naasiumist

Miks otsustasid osaleda õpilas­vahetusprogrammis?

Tahtsin tutvuda teistsuguse kooli ja teistsuguste inimestega, saada kogemusi.

Millised olid suurimad erine­vused Sinu "vana" ja "uue" kooli vahel?

"Vanas" koolis on kõik kuidagi kinnisemad, „uues" koolis olid kõik väga avatud ning lihtne oli suhelda. "Uues" koolis oli palju igasugust tehnikat nt eraldi arvu­titega keelte klass, bioloogia tun­nis kasutasime iPad'e jms.

Programm ja loodetavasti ka noorte huvi jätkub selle õppeaas­ta lõpuni. Kuna õpilasvahetuse üheks võtmeküsimuseks on meie kooli vastu huvi tundvate õpilas­te majutamine, siis tänan avatud suhtumise ja hea koostöö eest lapsevanemaid, kes on nädala jooksul siin õppivatele noortele pere eest olnud.