Olen vabaabielus, peres kasvab kolm last. Pereema Iia juhtida on lisaks lastele ka Taevaskoja Salamaa puhkeküla.

2. Oled 2010. aastast kahe küla külavanem. Mis on muutunud selle aja jooksul külades? Kas kolme küla koostöö on võimalik ja millised on tulevikuplaanid ?

Oleme koos külarahvaga korraldanud erinevaid üritusi (vastlapäevad, talgud, jaanituli, külapäev). Koos noortega on külaplatsile valminud võrkpalliväljak, lõkke- ja grillikoht, pingid, WC. Talgupäeval lisasime väikese kiigu raami. Arvan, et rahvas soovib koos käia, lihtsalt omavahel suhelda. Selleks ei pea korraldama mingeid kalleid glamuuriüritusi.

On tekkinud hea seltskond inimesi, kes nõus alati kaasa aitama nii nõu kui jõuga. Lisaks kahele külale osaleb ka üksosa Puskaru küla rahvast meie üritustel. Kuna Puskarus veel aktiivset külaelu ei toimu, siis olemegi hetkel tegutsenud kolme küla ühendusena. Koostöö on võimalik, kui igast külast lööb kaasa mõni aktiivsem inimene.

Tulevikuplaanid on jätkata väljakujunenud tegevuste ja üritustega, külaplatsi arendamisega, võimalikul valla ja linna ühinemisel seista hea , et maainimesed ei jääks vaeslapse ossa. Siinkohal tänud kõigile aktiivsetele, kinnistuomanikule kus külaplats asub, ja mõistvatele naabritele.

3.Oled ettevõtja, sinu ettevõte on Metsakoda OÜ. Millega tegelete?

Olen tegelnud 1996. aastast metsatöödega. Algusaastad olin ise metsatraktorist, 2001 sai muretsetud suur metsatehnika, sellest ajast olen olnud tööandjaks umbes 10le inimesele. Enamus ongi sellest ajast tulnud ja jäänud. Tegeleme metsaraie- ja väljaveoteenuse pakkumisega, suveajal teeme allhanketöid teedeehitus ettevõtetele, kus paigaldame nõlvadele kasvumulda, erosioonitõkkematte, teeme kraavipõhja kindlustusi ja kivikindlustusi. Metsatöödel oleme abistanud Rootsi (2005) ja Saksa (2007) tuulemurdu koristada, mis andis head kogemused kogu meeskonnale nii tehniliselt kui ka kultuuriliselt. Olen uhke ja tänulik oma meeskonna üle.

4. Oled koos oma perega turismivaldkonnas tegija. Taevaskoja Salamaa on leidnud aktiivset kasutamist ja pälvinud isegi tunnustuse. Räägi palun, kuidas jõudsite selleni, mis plaanid on tulevikuks ja mis autasu saite ?

Kolmas suvi läheb tõesti turismi sektoris. Idee oli, et oma pere saaks pideva tegevusega hõivatud (eriti lapsed). Kuna me ise armastame perega reisida, siis kujundasime Salamaa eelkõige pereinimestele, samuti väiksematele gruppidele. Sügisest kevadeni toimetab meie majas Maarjaküla õpilaskodu. Unistuste Salamaani on veel palju tööd ja vaeva.

Taevaskoja Salamaa sai esimese turismiettevõttena Põlvamaa rohelisema märgi oma paketile Saladuslik Põlvamaa.

5. Kuidas puhkad ja mis on sinu hobid?

Puhkusega on alati veidi kitsas, kuna pakud ise seda võimalust teistele. Siiski oleme leidnud igaaastase võimaluse laste kolmanda veerandi lõpul külastada mõnda mäesuusakeskust ja suvel teinud kümnepäevase tuuri, reeglina Skandinaavia piirides. Turistina on lemmikkoht Rootsi. Eks Taevaskojas tegelemine ole ka töö, puhkus ja hobi käsikäes. Olen suur saunasõber, see maandab pingeid.